Friterede osteruller

Friterede osteruller

I sidste uge havde jeg besøg, og da jeg ved, at min gæst elsker ost og friterede retter, så serverede jeg friterede osteruller som forret. Ideen fik jeg fra fra Youtubekanalen Recipes of the world, men jeg justerede dog lidt på opskriften. Jeg lavede dem desuden relativt store, så de kunne serveres som forret, men de er nok mest tiltænkt som snack.

Osterullerne er lavet på en dej af kartoffelmos og krydderier, som foldes om ostestænger. Du kan selvfølgelig variere krydderierne, som du har lyst og for eksempel tilføje lidt røget paprika, løgpulver eller hvidløg.

Friterede osteruller

4-6 stk.

5 mellemstore kartofler, skrællede
2 tsk chiliflager
2 spsk frisk koriander, hakket
salt og peber
1 æggeblomme
2 spsk rasp
100 g cheddar – skåret i lige så mange stykker, som du vil lave osteruller
1 æg + æggehvide, pisket
ca. 1½ dl rasp
ca. ½ l raspolie til friturestegning

Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er godt møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne grundigt. Rør krydderierne og æggeblommen og og tilsæt til sidst rasp. Ælt det godt sammen. Hæld lidt olie ud på et spækbræt og tag en klump kartoffeldej over på spækbrættet. Mas den flad og læg et aflangt stykke ost i midten. Fold dejen omkring og rul den til en pølse. Vær opmærksom på, at osten er helt dækket af dejen. Fortsæt sådan med resten af dejen.

friterede osteruller, kartoffelruller, kartoffelfingre, ost, kartofler, chili, koriander, rasp, æg,

Jeg lavede fire store osteruller, men du kan sagtens lave dem mindre og for eksempel få seks styks. Sæt dem i køleskabet i mindst en halv time. De kan sagtens laves i god tid, hvis du vil servere dem for gæster.

Tag dem ud af køleskabet. Hæld olien i en lille kasserolle og varm den op. Den skal være så varm, at det bobler omkring den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik, når du stikker den i olien. Husk også, at olien ikke skal stå på max varme, da den så hurtigt bliver for varm.

Vend en osterulle i pisket æg og derefter i rasp. Læg den i olien og steg den i flere minutter, indtil den er gylden og sprød på alle kanter. Tag den op med en hulske og steg de øvrige osteruller på samme måde.

Servér de friterede osteruller med det samme – gerne med en chilisauce eller chilimayo.

Note: Sprøde osteruller, der smelter på tungen! Absolut et hit hos os 🙂

friterede osteruller, kartoffelruller, kartoffelfingre, ost, kartofler, chili, koriander, rasp, æg, snack


4 thoughts on “Friterede osteruller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *