Grøntsagsroulade

Grøntsagsroulade

I påsken medbragte jeg denne smukke grøntsagsroulade, da vi var til påskefrokost hos familien. Den blev spist som tilbehør til lammefrikadeller, men du kan også bruge den som delaf en forret.

Jeg tog udgangspunkt i min gulerodsroulade men ændrede selve rouladedejen til en på kartofler og spinat, ligesom jeg lavede fyld baseret på syltede grøntsager, da jeg prøver at undgå at købe sommergrøntsager før 1. maj.

Grøntsagsroulade

forret til 16-18 personer eller tilbehør til ca. 8 personer

600 g skrællede kartofler, revne
300 g frosne spinatblade, optøede og drænede
4 æg
salt og peber

Fyld:
200 g flødeost
100 g feta
ca. 160 g syltede peberfrugter
ca. 130 g tørrede tomater i olie (drænes inden brug)
1 tsk sød paprika
1 tsk chili
salt og peber

Pisk æggene sammen med lidt salt og peber og rør så revne kartofler og spinatblade i. Fordel grøntsagsmassen ud på bagepapirsbeklædt bageplade. Sørg for at lægge det i et jævnt lag. Bag rouladedejen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Mens rouladedejen bager, laver du fyldet. Hæld ingredienserne i en blender og blend det til en ensartet masse. Husk at smage til! Hvis du synes, at peberfrugterne gør rouladefyldet for sødt, kan du justere smagen ved at tilsætte lidt citronsaft.

Når rouladedejen er bagt, tager du bagepladen ud af ovnen og lader dejen køle af, indtil den er håndvarm. Derefter vender du den om på et stykke bagepapir, så den glatte flade vender opad.

Fordel fyldet ud over rouladedejen og rul forsigtigt din grøntsagsroulade sammen. Den bliver lettere at skære, hvis du stiller den i køleskabet i et par timer, så den kan sætte sig.

Denne grøntsagsroulade kan serveres som en del af et buffetbord, som forret (for eksempel kombineret med lidt kogte rejer) eller som tilbehør til en lun ret. Den kan også holde sig flere dage i køleskabet, så du kan lave den i god tid inden, at gæsterne kommer.2 thoughts on “Grøntsagsroulade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *