Dahi aloo – indisk vegetarsuppe

Dahi aloo – indisk vegetarsuppe

Jeg havde lyst til suppe her i vinterkulden, så jeg lavede en omgang dahi aloo. Det er en indisk vegetatursuppe, som ofte serveres i forbindelse med religiøs faste i Indien. Og så er den god en dag, hvor appetitten ikke er så stor. Du kan dog servere brød til, så retten mætter mere.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på dahi aloo fra Dassana’s Veg Recipes, men justerede på krydderimængden og tilføjede lidt tomatpuré for at runde smagen af. Jeg brugte yoghurt naturel men en med lav fedtprocent, og så gryner den let. Brug derfor i stedet enten en fed yoghurt naturel eller græsk yoghurt for at give suppen et mere ensartet udseende og en mere cremet konsistens.

Dahi aloo – indisk vegetarsuppe

2 personer

2 mediumstore kartofler
olie til stegning
1½ dl græsk yoghurt
2½ dl vand
½ tsk fennikelfrø, knuste
½ tsk gurkemeje
½ tsk chilipulver, mediumstærk
½ tsk ingefærpulver
1 tsk finthakket frisk ingefær
1 spsk tomatpuré
salt

evt. frisk koriander til at toppe suppen med

Skræl kartoflerne og kog dem møre. Hæld en sjat olie i en gryde og svits krydderierne i det et halvt minuts tid. Knus kartoflerne og rør dem i krydderiblandingen. Lad det simre i nogle minutter. Rør yoghurt, tomatpuré og derefter vand i. Lad det simre nogle minutter, så suppen tykner lidt. Smag til med salt.

Note: Dahi aloo er en krydret vegetarsuppe, som dog ikke er specielt stærk. Styrken afhænger selvfølgelig af hvor kraftig chilien er, men yoghurten er også med til at lægge en dæmper på chiliens styrke.

Har du mod på flere vegetarsupper, så kan jeg blandt andet anbefale gulerodssuppe med karry og kokosmælk og mercimek corbasi (tyrkisk linsesuppe).



3 thoughts on “Dahi aloo – indisk vegetarsuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.