kyllingesuppe, suppe, mango, kyllingefileter, kylling, rød karrypasta, hvidløg, ingefær, kokosmælk, hønsebouillon, bouillon, mørk farin, citroner, fiskesauce
Ha, så blev det weekend igen, og den er fyldt med masser af spændende aktiviteter! Om lidt skal jeg trække en vinder af min give away, der skal laves lidt lækker aftensmad og så står resten af aftenen på tv-serien Deadwood, som vi netop er startet på at se. Indtil videre er serien ret lovende.

Den anden dag havde jeg en mango, der skulle spises her og nu, så jeg tog et hurtigt kig i min alt for lange liste over spændende opskrifter og faldt over en kyllingesuppe, jeg havde set hos NYBH. Jeg skruede endnu mere op for krydderimængden – dels fordi jeg elsker mad med ‘spark’ i og dels for at bruge det sidste op af flere af råvarerne – og så havde vi ingen sukkerærter, så det undlod jeg også.

Stærk kyllingesuppe med mangotern
3 personer

400 g kyllingefileter skåret i strimler
lidt olie
2 spsk. rød karrypasta
2 fed presset hvidløg,
2 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 lille dåse kokosmælk
4 dl hønsebouillon
1 spsk. brun farin
saften fra ½ citron
1 spsk. fiskesauce
salt

1 mango – skrællet og skåret i tern

Svits karrypastaen i lidt olie i en gryde. Tilsæt kylling og svits det, inden du tilsætter hvidløg og ingefær. Rør godt rundt og hæld kokosmælk og bouillon i. Lad det simre videre i ti minutter, indtil kyllingen er helt gennemkogt. Smag til med farin, citronsaft, fiskesauce og salt.

Servér suppen sammen med mangotern og hjemmebagt brød.

Note: Dejlig stærk og lækker suppe, som både luner og pirrer smagsløgene. Glem alt om den traditionelle hønsekødssuppe – det er sådan her, at kylling skal bruges i suppe!