kyling i römertopf, simremad, kylling, saltede citroner, citroner, knoldselleri, porre, æbler, hvidvin, mørk sirupI mandags jeg denne ret, da vi havde venner på besøg. Jeg har tidligere tilberedt kylling i römertopf og blev ret tilfreds med resultatet, så denne gang tænkte jeg, at den skulle have selskab af rodfrugter og hvidvin. Kyllingen blev spist sammen med kogte perlebyg.

Kylling i römertopf med rodfrugter og hvidvin
5 personer

1 kylling på ca. 1400 g
salt og olie fra saltede citroner
½ knoldselleri i tern
2 porrer i skiver
2 æbler i tern
1½ dl hvidvin
2 dl vand
lidt mørk sirup
lidt salt

Kyllingen gnubbes grundigt med salt og olie. Den lægges i römertopfen sammen med de knoldselleri, porrer og æbler. Hæld vandet over grøntsagerne og hvidvinen over kyllingen. Læg låget på og stil römertopfen i ovnen, som du sætter på 220 grader. Lad den stege i 1½ time.Tag låget af og smør kyllingen med mørk sirup og drys lidt salt på og lad den stege uden låg på i et kvarter ved 200 grader.

Note: Mør og saftig kylling, og grøntsagerne er lækre sammen med perlebyggen. Har du ikke prøvet at  lave mad i en römertopf, så skal du prøve det en dag – det bliver meget saftigt og lækkert!