Kylling i römertopf med rodfrugter og hvidvin

kyling i römertopf, simremad, kylling, saltede citroner, citroner, knoldselleri, porre, æbler, hvidvin, mørk sirupI mandags jeg denne ret, da vi havde venner på besøg. Jeg har tidligere tilberedt kylling i römertopf og blev ret tilfreds med resultatet, så denne gang tænkte jeg, at den skulle have selskab af rodfrugter og hvidvin. Kyllingen blev spist sammen med kogte perlebyg.

Kylling i römertopf med rodfrugter og hvidvin
5 personer

1 kylling på ca. 1400 g
salt og olie fra saltede citroner
½ knoldselleri i tern
2 porrer i skiver
2 æbler i tern
1½ dl hvidvin
2 dl vand
lidt mørk sirup
lidt salt

Kyllingen gnubbes grundigt med salt og olie. Den lægges i römertopfen sammen med de knoldselleri, porrer og æbler. Hæld vandet over grøntsagerne og hvidvinen over kyllingen. Læg låget på og stil römertopfen i ovnen, som du sætter på 220 grader. Lad den stege i 1½ time.Tag låget af og smør kyllingen med mørk sirup og drys lidt salt på og lad den stege uden låg på i et kvarter ved 200 grader.

Note: Mør og saftig kylling, og grøntsagerne er lækre sammen med perlebyggen. Har du ikke prøvet at  lave mad i en römertopf, så skal du prøve det en dag – det bliver meget saftigt og lækkert!

31 thoughts on “Kylling i römertopf med rodfrugter og hvidvin

 1. Kristine – hihihi! Så skal du nok ikke se, hvad vi skal have om lidt – eller i morgen aften for den sags skyld. Jeg får lige 'afreageret' lidt i køkkenet! 😀

 2. Kristine – nu kan jeg ikke lige navnene i hovedet, men om lidt står den på et par retter fra Mellemøsten, og i morgen er der treretters menu – heriblandt en rodfrugtssuppe og sprængt andebryst 🙂

 3. Ahmen for pokker da :O Du går da helt bannanas 🙂 Hvor er det skønt og høre, at der er nogen der har overskud til og afreagere i køkkenet for tiden, når der er visse andre personer (hmm hvem dog?) der ikke har 🙂

  Glæder mig til jeg igen får et smæk af overskud, tror det kommer i næste uge. Det kan jeg mærke 🙂

 4. Det ser alt, alt for lækkert ud. Tror sørme, at jeg er nødt til at sætte kylling på menuen imorgen, efter at have læst din indlæg. Må også anskaffe mig sådan en römertopf, tror jeg 🙂
  Knus Nadia

 5. Undskyld mit uvidende spørgsmål men hvad er fordelen ved at lave sådanne retter i Römertopfe frem for i en banal stegeso.

  vh

 6. Foodfanatic – mange tak! Så vil jeg til gengæld afprøve en kikseopskrift, jeg har fundet på din blog i morgen 😛

  Tror lige en römertopf er noget for dig – perfekt til simremad 🙂

 7. Hej Thomas!
  Jeg tror ikke, der er den store forskel som sådan – måske mest at Römertopf har haft så megen succes med deres udgave, at det er blevet et begreb i sig selv.

 8. Åh, Piskeris, kan du ikke komme og sætte sådan en fætter i ovnen her? 😉 Vi ligger begge brak og kan knap klare at smøre at stykke rugbrød….

  Jeg kan dog ikke holde ud at ligge ned mere, så nu hænger jeg over computeren lidt…

  Mange hilsner
  Birthe

 9. Nam nam 🙂 Jeg har arvet min mors Römertopf, så din opskrift skal prøves meget snart! Jeg har ikke fået mad lavet i stegeso, siden jeg var barn …

 10. Madame – da jeg var barn, brugte min mor tit en trykkoger til efterårsmaden, og det er ikke helt det samme – men alligevel tænker jeg ind imellem på det, når jeg bruger römertopfen, for der bliver kødet også dejlig mørt og lækkert 🙂

 11. Totalt laber kylling! Du kan f.eks også 'koge' perlebyggen med så retten bliver 'alt i en'. Bare kom fond og byg nederst og så grøntsager + kylling ovenpå. Det vil jeg forsøge når/hvis jeg nogensinde får fingre i en römertopf 🙂

 12. Klidmoster – tak skal du have! Oh ja, det skal jeg da huske – god idé! Og jeg har jo en kylling i fryseren, som sikkert har det alt for koldt der… den vil sikkert gerne lunes lidt… *muærhæhæh* 😉

 13. Pingback: Römertopf opskrifter

 14. Pingback: Kylling og rodfrugter i römertopf | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *