Osso buco og selleri-kartoffelfad
I fredags fik jeg atter leget med osso buco, der denne gang kom i selskab med en omgang selleri-kartoffelfad og kogte bønner. Jeg har virkelig genfundet glæden ved den type kød og håber på at få lavet mere med det de kommende måneder, for det er meget velegnet til simremad, som jeg elsker.
Osso buco
2 personer
2 stk osso buco
en god klat smør
1 løg i smalle både
2 dl hvidvin
en lille håndfuld frisk rosmarin
en håndfuld friskhakket top fra knoldsellerien
200 g champignons, halverede
salt og peber
Skær et par snit i hinden, der er i kanten af kødet. Svits løget i smørret i et minuts tid og brun derefter kødet på begge sider i gryden. Tilsæt hvidvin, rosmarin og knoldselleritop og lad det simre under låg i halvanden times tid, hvor du vender kødet et par gange undervejs. Hæld de halverede champignons i gryden og lad det simre videre en halv times tid.Smag til med lidt salt og peber.
Note: Uhm! Retten blev primært til, fordi jeg havde en række madvarer, der skulle bruges, og den kom da også til at minde lidt om den anden osso buco ret, som jeg lavede for nylig, men det gjorde den absolut ikke dårligere.
Selleri-kartoffelfad
3 personer
6 kartofler
½ lille knoldselleri
½ l fløde
salt og peber
revet pecorino
Kartofler og knoldselleri skæres i tynde skiver og lægges lagvis i et fad. Hæld fløde på undervejs og slut af med fløde øverst. Drys med salt og peber og fordel revet pecorino over.
Tilberedes i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Note: Knoldsellerien giver ekstra smag til de ellers traditionelle flødekartofler, og det er en dejlig variant, jeg godt kan lide at servere. Du kan også prøve at tilføje lidt krydderier såsom timian eller estragon. Eller måske lidt hvidløg?
Ih, hvor ser det altså lækkert ud – nu fik jeg virkelig lyst til osso buco 🙂
Er blevet helt pjattet med knoldselleri, så jeg skal helt klart have lavet det selleri-/kartoffelfad…
Mange hilsner
Birthe
NYBH – det er også en skøn råvare! Jeg er gået i tænkeboks mht. hvad jeg skal udsætte kødet for næste gang 😉
Mmmhhh, slår min kedelige aftensmad her til aften! Har iøvrigt lige læst, at selleri skulle være rigtig godt for mænds potens…. Så det er om at fylde på dem 😉
Camilla – hahaha! Hrm, nu tør jeg jo dårligt blogge om selleri det næste stykke tid! 😀
Uhm, lækker variant. Jeg er SÅ dårlig til at lave andet end den helt klassiske Osso buco Milanese – for den ret minder om min far og den må der endelig ikke pilles ved.
Men mon ikke tiden er ved at være moden til at prøve noget nyt? Rosmarin og svampe lyder som rigtig gode legekammerater til bucoen 🙂
Åh, det ser godt ud, Piskeris! Sådan en slow food simreret er lige det, vi har brug for på en kold efterårsdag.
Klidmoster – det kan jeg anbefale – de legede godt sammen 😀
Madame – det er det nemlig. Tror også snart, at jeg skal lege med römertopfen igen 🙂