Osso buco og selleri-kartoffelfad

Osso buco og selleri-kartoffelfad

I fredags fik jeg atter leget med osso buco, der denne gang kom i selskab med en omgang selleri-kartoffelfad og kogte bønner. Jeg har virkelig genfundet glæden ved den type kød og håber på at få lavet mere med det de kommende måneder, for det er meget velegnet til simremad, som jeg elsker.

Osso buco

2 personer

2 stk osso buco
en god klat smør
1 løg i smalle både
2 dl hvidvin
en lille håndfuld frisk rosmarin
en håndfuld friskhakket top fra knoldsellerien
200 g champignons, halverede
salt og peber

Skær et par snit i hinden, der er i kanten af kødet. Svits løget i smørret i et minuts tid og brun derefter kødet på begge sider i gryden. Tilsæt hvidvin, rosmarin og knoldselleritop og lad det simre under låg i halvanden times tid, hvor du vender kødet et par gange undervejs. Hæld de halverede champignons i gryden og lad det simre videre en halv times tid.Smag til med lidt salt og peber.

Note: Uhm! Retten blev primært til, fordi jeg havde en række madvarer, der skulle bruges, og den kom da også til at minde lidt om den anden osso buco ret, som jeg lavede for nylig, men det gjorde den absolut ikke dårligere.

Selleri-kartoffelfad

3 personer

6 kartofler
½ lille knoldselleri
½ l fløde
salt og peber
revet pecorino

Kartofler og knoldselleri skæres i tynde skiver og lægges lagvis i et fad. Hæld fløde på undervejs og slut af med fløde øverst. Drys med salt og peber og fordel revet pecorino over.

Tilberedes i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Note: Knoldsellerien giver ekstra smag til de ellers traditionelle flødekartofler, og det er en dejlig variant, jeg godt kan lide at servere. Du kan også prøve at tilføje lidt krydderier såsom timian eller estragon. Eller måske lidt hvidløg?

kartoffelfad, knoldsellerifad, kartofler, knoldselleri, fløde, ost, pecorino


8 thoughts on “Osso buco og selleri-kartoffelfad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *