Oksekødstærte

Nu er jeg lidt bagud med bloggeriet igen, for jeg har gang i en del ting – såsom gemalens runde fødselsdag på lørdag! Lige nu går han og pusler med at sætte nogle ting på plads, og når jeg har lavet dette indlæg, må jeg hellere hjælpe ham med at gøre huset klar til weekendens gæster.

Men først vil jeg lige fortælle om den virkelig smagfulde og skønne tærte, som vi spiste i går. Her lavede jeg en oksekødstærte, som jeg havde fundet opskriften til på Hannes skønne blog. Jeg havde planer om at følge opskriften ret nøje, men så gik der sport i at få brugt nogle rester, så den blev ikke helt magen til – men den smagte stadig godt. Jeg brugte en tærtedej, jeg havde lavet weekenden inden og frosset ned. Dejportionen var desværre liiiige en anelse for lille til mit tærtefad, så den blev trykket meget grundigt ud i fadet.

Oksekødstærte
4 personeroksekødstærte, tærte, smør, hvedemel, oksekød, hakket oksekød, løg, hvidløg, tomatkoncentrat, tomater, timian, balsamico, feta, æg, fløde

Dej:
100 g smør
175 g hvedemel
1½ spsk vand

Fyld:
250 g hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
4-5 tsk tomatkoncentrat
3 tomater
1 tsk timian
1 spsk balsamico
salt
ca. 100 – 150 g blød feta

Æggeblanding:
2 æg
2 dl madfløde
lidt salt

Smuldr smørret i melet og saml dejen med vandet. Læg den i køleskabet i en halv time eller lidt mere, så den er rimelig fast, når du skal rulle den ud og lægge den i tærtefadet. Bag bunden ved 200 grader i 25 minutter – i de første 15 minutter har du et stykke bagepapir med tørrede ærter oven på tærtedejen.

Hæld lidt olie i en gryde og svits løg, kød og hvidløg i det. Når kødet er blevet brunt, tilsætter du tomatkoncentrat og tomaterne, som du har hakket i mindre stykker. Lad det koge i 5-10 minutter og tilsæt krydderierne. Hæld det på den forbagte tærtebund, skær fetaen i mindre firkanter og drys det ud over tærten. Slut af med æggeblandingen og bag tærten ved 200 grader i ca. en halv time. Spis den med en god salat til.

Note: Et helt klart hit her i huset. Rosende ord fra gemalen, og jeg nød bestemt også tærten. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har fået en kødtærte, men selvom jeg godt kan lide grøntsagstærter – især som tilbehør – så er sådan en kødtærte bestemt værd at prøve. Mmmm!

18 thoughts on “Oksekødstærte

  1. MissMuffin – den var også skøn! Den vil jeg helt sikkert lave igen, for den tror jeg vil passe mange af vores gæsters smagsløg – for ikke at tale om vores egne 😉

  2. De sidste to opskrifter du har lagt ind ser bare lækre ud!! Ang. opskrifts indeks (så du også havde kommenteret hos MissMuffin) så tror jeg kun der enten er muligheden som jeg skriver i min kommentar – det bliver ikke så detaljeret eller Newyorkerbyheart som har lavet en blog med et langt indlæg som hun kan redigere i!!!! Du har så mange opskrifter at det ville være skønt men det er nok et kæmpe stykke arbejde. Tillykke med gemalen. KNUS♥

  3. Wow, den ryger direkte ind på listen, måske jeg endda vil lave den næste uge 🙂
    Jeg kan virkelig godt lide tærter og denne ser yderst lækker ud……

    Tillykke med gemalen i weekenden og jeg glæder mig til at se hvad I skal spise 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  4. Hej, jeg har lige fundet din blog og har allerede med stor interesse læst mange af opskrifterne. De ser virkeligt lækre ud. En lille ting jeg lagde mærke til var ved tærterne. Når du bager tærtebunden smider du bagepapir over og derefter bønner eller ærter. Kan du forklare en knap så erfaren madlaver som mig, hvad formålet med det er? 🙂 Venlig hilsen Franck Sidenius

  5. Lyder dejligt – ikke mindst med fetaen. God ide.

    Jeg laver tit en fra en gammel brugsen-bog. Den er med hakket kalv/flæsk og så skal det svitses med grøn peber. De to ting gør altså virkelig underværker i en tærte, det skulle du prøve. Kryderier er foruden salt og peber timian eller basilikum. Skøn, skøn

  6. Tina – tak skal du have! Ja, det er et omfattende arbejde, og derfor udskyder jeg det også pt. – men så kommer der jo bare endnu flere opskrifter! 😀

    Nå, jeg vil i hvert fald overveje mine tags på et tidspunkt, for jeg vil godt omstrukturere dem lidt 🙂

  7. NYBH – mange tak! Jeg tror også, at I vil kunne lide den – den er rigtig god i kombination med en salat 🙂

    Jeg skal i gang med at lave tiramisu lidt senere i dag, for der er italiensk tema i morgen – mmm, hvor jeg glæder mig til al den gode mad, der skal laves! 😀

  8. Hej Frank Sidenius!
    Mange tak for de pæne ord 🙂

    Jeg forbager flere af tærtedejene, så jeg er sikker på, at bunden er gennembagt og sprød, når tærten er færdig. Hvis den lige har fået lidt tid i ovnen, inden fyldet puttes på, risikerer man ikke lige så let, at fyldet gør dejen smattet og blød 🙂

  9. Zette – jeg kunne heller ikke stå for den, da jeg læste om den på Hannes blog – her i huset er vi også ret glade for feta 😉

    Det lyder som en ret god kombination, du har prøvet – den vil jeg lige notere mig. Tak for ideen 🙂

  10. Hanne – den var simpelthen så god! Helt sikkert en ret jeg vil lave igen – og en let måde at overtale tærteskeptikere til, at tærter faktisk kan være ganske gode 😉

    Jo tak – nu har vi allerede kokkereret lidt her til aften, og så kommer en del af dagen i morgen også til at gå med det. Godt vi har klaret det meste oprydning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *