Rucola-porretærte

Rucola-porretærte

Aftenen er gået med at bage til den store guldmedalje. Nogen her i huset har rund fødselsdag i morgen, og det er ikke mig 😉

Det er dog ikke opskrifter fra det bagværk, jeg vil blogge nu, men den spændende tærte, jeg lavede i tirsdags. Opskriften fik jeg inspiration fra hos Madame. Jeg brugte en grovere tærtedej, som jeg tidligere har brugt, og så holdt jeg mig til madfløde i tærtefyldet. Jeg ville godt have brugt rigtige hvidløgsfed, men vi var desværre løbet tør, så jeg brugte syltede og i dobbelt mængde.

Rucola-porretærte

4-6 personer

Dej:
75 g smør
100 g hvedemel
100 g hvedeklid
salt
1 æg
1-2 spsk vand

Dejen forbages ved 200 grader i 10-15 minutter.

Fyld:
3 almindelige porrer
4 syltede fed hvidløg
100 g rucola
2½ dl fløde
2 tsk salt
2 æg

Porrerne skæres i skiver og svitses på en pande sammen med de pressede hvidløg. Når porrerne er møre, tilsættes rucolaen, og den steger 1-2 minutter. Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtebund. Fløde, salt og æg piskes sammen og hældes over. Bag tærten ved 200 grader i omkring 50 minutter.

Note: Rucola-porretærte er en anderledes men god tærte. Jeg spiste et par krydrede frikadeller til, og det fungerede fint. Du kan selvfølgelig sagtens bruge en anden dej til, hvis du ikke er til så grove tærtedeje, men den mætter ret godt i denne udgave.



6 thoughts on “Rucola-porretærte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.