Champignon-bacon tærte

Jeg er lidt bagud med at blogge, for tidligere på ugen besluttede jeg mig for at lave en tærte – kraftigt inspireret af køle- og melskabets gemmer. Det blev til denne champignon-bacon tærte. Jeg valgte at lave en ret fiberrig dej, så det er en ‘tung’ tærte – hvis du ikke er til den slags, kan du skære ned i mængden af hvedeklid eller helt erstatte den med hvedemel.

Champignon-bacon tærte
3-4 personer
champignon-bacon tærte, tærte, madtærte, smør, hvedemel, hvedeklid, champignons, creme fraiche, æg, ost, emmenthaler, bacon, svinekød
Dej:
75 g smør
100 g hvedemel
100 g hvedeklid
salt
1 æg
1-2 spsk vand

Dejen forbages ved 200 grader i 10-15 minutter.

Fyld:
300 g champignons
salt
6 spsk creme fraiche 9%
3 æg
4-5 spsk friskrevet emmenthaler
1 pakke bacon

Champignons renses og skæres i skiver. Bacon halveres og steger på en pande i et par minutter på hver side – de skal blive en smule sprøde men ikke gennemstegt. Bacon tages af panden, og champignon steges nogle minutter, til væsken er væk. Creme fraiche, æg, salt, peber og ost piskes sammen. Champignons fordeles ud over den forbagte bund, fyldblandingen hældes over, og baconstykkerne stikkes ned i tærten. Tærten bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Note: Eksperimentet gik godt og smagte glimrende. En anden gang tror jeg, at jeg bruger flere champignons i min champignon-bacon tærte, men ellers er tærten fin med en sprød grøn salat til.



8 thoughts on “Champignon-bacon tærte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *