Svampe-bacon risotto

I går aftes fik jeg prøvet at lave risotto for første gang. Jeg har mange gange tænkt på at prøve det, men det blev først til noget, da jeg i weekenden så en opskrift på svampe-bacon risotto på Kokkekniven og tænkte, at de råvarer havde jeg jo lige i køleskabet! Ting går lidt stærkt i køkkenet sådan en mandag aften, så jeg fik ikke brugt helt de samme mål, men resultatet blev ganske velsmagende.

Svampe-bacon risottosvampe-bacon risotto, svampe, hønsebouillon, bouillon, smør, løg, bacon, grødris, hvidvin, parmesan, ost, persille
2 personer

170 g blandede svampe
½ l hønsebouillon
4 tsk smør
1 lille løg, finthakket
125 g bacon, skåret i mindre strimler
150 g grødris
1 dl tør hvidvin
2 spsk friskreven parmesanost
noget hakket persille
salt

Hæld bouillonen i en gryde og varm den op. Smelt to tsk smør i en anden gryde, tilsæt løg og bacon og steg det ved middelvarme, til de er bløde og gyldne. Tilsæt ris og en tsk smør og rør godt rundt. Hæld halvdelen af hvidvinen i og lad retten koge i et par minutter, mens du fortsat rører hyppigt i den. Tilsæt bouillon løbende – sørg for, at risene når at suge væsken til sig, inden du hælder mere bouillon i. Steg svampene på en tør pande i et par minutter, og når de begynder at blive bløde, tilsætter du resten af hvidvinen. Lad dem koge i vinen, indtil alkoholen er fordampet, og smag til med salt.

Gør parmesanost og persille klar. Når al bouillonen er tilsat, og risene er kogt, tilsætter du svampe, parmesanost og persille samt den sidste tsk smør, smag det evt. til med salt og servér det straks sammen med en grøn salat.

Note: Denne svampe-bacon risotto er rigtig lækker! Jeg må helt bestemt lege videre med risotto-konceptet en anden dag – har man lidt tålmodighed, er det comfort food for sjælen (og maven selvfølgelig).

13 thoughts on “Svampe-bacon risotto

 1. NYBH – eftersom det er første gang, jeg har prøvet at lave risotto, så har jeg ingen vaner på det punkt – endnu 🙂

  Vi har grødris i huset, da gemalen selvfølgelig skal have risengrød her i julen, og så tænkte jeg, at jeg kunne jo starte med at lave risotto med det. Hvis det så viste sig at være et hit, kunne jeg en anden gang prøve med 'rigtige' ris. Og deeet må jeg jo så prøve i det nye år 🙂

 2. Hanne – ind imellem glemmer man bare at lave nogle retter, som man godt ved smager dejligt. Nu er jeg f.eks. lige kommet i tanke om, hvor meget jeg holder af lasagne – og hvor sjældent jeg får det nu. Jeg må give mere plads til yndlingsretterne 🙂

 3. Ahhh – risotto, det er jo mums og jeg er glad for at du kunne lide opskriften.

  Normalt bruger jeg selv italienske risotto ris, men havde dem ikke lige ved hånden da jeg skulle bruge dem, så grødris blev det også til her og de er også en del billigere, hvis man lige vil gå lidt på kompromis. Nåh, nu skal jeg vist igang med at lure din konfekt af – og måske overraske fruen 🙂

 4. Kristian – jeg er glad for, at jeg faldt over opskriften, for så fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve det! 😀

  Jeg kan varmt anbefale den lækre trøffelopskrift, jeg lige har eksperimenteret mig frem til, men jeg når desværre først at blogge om den i morgen eftermiddag.

 5. Pingback: Avokadogranita, intervalstegt culotte med røgsalt og øl, abrikossuppe med Amaretto-flødeskum | Piskeriset på eventyr

 6. Pingback: Ærtesuppe, stegt flæsk med persillesovs og sesambrød | Piskeriset på eventyr

 7. Pingback: Flødebraiseret fasan med fennikel og citron | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *