Flødebraiseret fasan med fennikel og citron

flødebraiseret fasan, vildt, fasan, citroner, fennikel, hvidløg, salvie, flødeI går aftes var det tid til en ret med fasan! Jeg så på et tidspunkt en opskrift med fasan på Isabellas.dk, som gjorde mig nysgerrig. I den oprindelige bruges der sødmælk, men det plejer vi ikke at have i huset, så det ændrede jeg. Derudover brugte jeg dobbelt så meget fennikel, for det er en fantastisk grøntsag!

Flødebraiseret fasan med fennikel og citron
2 personer

1 fasan, flået
2 spsk olivenolie
1 økologisk citron
1 stor fennikel
5 fed hvidløg
10 blade salvie
salt og peber
3 dl fløde

Skær fasanen i fire stykker og brun dem i en gryde sammen med olien. Skræl store flager citronskal af citronen – enten med en kartoffelskræller eller en tyndskræller. Halvér fenniklen, og snit den i skiver – sørg for at gemme den grønne top til senere. Steg citronskal, fennikel, hvidløg og salvieblade sammen med fasanen, så det hele bliver brunet godt. Hæld fløden over, og lad det hele simre i ca. 40 min. Fløden skal koge helt ind, til den har et grynet udseende. Drys snittet fennikeltop over den braiserede fasan ved serveringen.

Note: Retten duftede ret meget under madlavningen, men den er mere mild i smagen, end jeg troede. Fasanen tog ikke så meget smag af resten af indholdet, men de andre ingredienser gav til gengæld en lidt smattet men fintsmagende sauce, og sammen med tranebærgeleen var det en ny og mere sommerlig måde at få vildt på.6 thoughts on “Flødebraiseret fasan med fennikel og citron”

 • Det lyder rigtig dejligt og sommerligt, Piskeris!

  Stegte aubergineskiver havde jeg helt glemt, men det er godt at skifte mellem de grøntsager, man bruger.

  God søndag aften til dig!

 • uhmm, det ser lækkert ud – jeg tror aldrig at jeg har fået fasan, hvor har du “fanget” den henne? 😉

  Jeg elsker stegte auberginer, det er en meget overset grøntsag……

  Mange hilsner
  Birthe

 • Madame – mange tak! Det var en hurtig og let måde at få noget tilbehør, og jeg havde en aubergine, der gerne ville bruges, så det gik lige op! 🙂

 • NYBH – tusind tak! Den har jeg fået af min far, der kender flere med jagttegn og derfor får noget vildt ind imellem. Dejligt at have lidt forbindelser 🙂

 • Dejligt med vildt. Jeg har vist 4-5 fasaner i fryseren, så jeg burde også snart igang med nogle fasan-eksperimenter.
  Fløde er vel nærmest et must, når det kommer til vildt;) Hører ligesom til i saucen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *