Avocado fries – avokadofritter

Avocado fries – avokadofritter

Da jeg faldt over avokadofritter i kogebogen ‘The Texas Food Bible’, så tænkte jeg straks “hold op, hvor lyder det skørt – det må jeg prøve!”.

Friturestegte avokadoer… ja, hvorfor ikke? Det er ret let at lave, og disse avokadofritter kan enten spises, som de er – evt. kombineret med en sauce – eller de kan bruges som tilbehør til andre retter såsom True Texas Chili.

Jeg freestylede over opskriften, jeg stødte på i kogebogen, og så lavede jeg en lille portion avokadofritter, hvilket vil sige to store fritter (eller fire små) til hver person. Kogebogen anbefaler dog det dobbelte.

Du skal bruge én moden avokado, som du skære i fire brede både eller otte smalle både.

Dernæst skal du lave en tempuradej. Pisk en æggeblomme og tilsæt derefter en dl iskoldt vand lidt efter lidt. Bagefter tilsætter du en spsk hvedemel og rører den grundigt ud i æggeblandingen, inden du rører endnu en spsk hvedemel i dejen.

Vend avokadostykkerne i tempuradejen…

… og vend dem derefter i rasp (du skal bruge 1½-2 dl rasp). Sørg for, at avokadoerne er helt dækkede af dejen og raspen. Læg avokadostykkerne i en plastikbøtte og sæt dem i fryseren i mindst to timer.

Når du skal bruge dine avokadofritter, tager du blot plastikbøtten ud af fryseren. Varm 6-8 dl rapsolie op i en lille dyb gryde. Tjek om olien er klar ved at stikke den ene ende af en tændstik (den uden svovl) ned i olien. Hvis der straks kommer små bobler omkring tændstikken, så er olien klar. Steg avokadostykkerne i olien.

Note: Det var et ret interessant eksperiment, og disse avokadofritter smagte såmænd udmærket, men jeg synes dog også, at det er lidt overkill at friturestege avokadoer. De smager simpelthen så godt, når de er friske, at der ikke er nogen grund til at pille yderligere ved dem.10 thoughts on “Avocado fries – avokadofritter”

 • Orv, kan man det? Det var godt nok aldrig faldet mig ind, men som du selv skriver, skyldes det måske, at de er så hammerlækre i sig selv.

  • Jeg havde heller ikke tænkt på det, men blev selvfølgelig nødt til at prøve det, da jeg læste om det 😀

 • Jeg kan godt se, at det ikke decideret er svært, men en frrysetid på to timer, plus forberedelsen plus tilberedelsen. Pyh. Det gider jeg godt nok ikke, hvis resultatet “kun” er ok. Hvis det var super god spise, så okay 😀

  • Det skal du ikke lade dig skræmme af – det tager som sagt ikke mange minutter at lave (og fryser-ventetiden kan passende bruges på at læse flere bøger ;))

 • Jeg fandt også en opskrift på friterede avocado, da jeg var på sommerferie i USA, og tænkte straks, at det må jeg prøve. Her i huset var vi enige om, at de var da ok gode – især med den lidt stærke salsa vi dyppede dem i. Men som du også siger, de er meget bedre rå.

  • Jeg tænkte nok, at en stærk salsa ville være god til 🙂
   Men ja, intet slår de friske, rå avokadoer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *