Friterede mozzarellakugler

Friterede mozzarellakugler

Har du brug for en kæk lille appetizer, næste gang du får gæster, så vil jeg foreslå dig at lave disse små friterede mozzarellakugler. De er sprøde, bløde og lækre. Stik en af dem på en tandstik sammen med en oliven eller evt. en cherrytomat, hvis det er om sommeren.

Når du laver friterede mozzarellakugler, skal du være opmærksom på, at de skal serveres med det samme, da osten hurtigt stivner igen. Omvendt skal du også passe lidt på og give dem et øjeblik til at køle lidt af, da smeltet ost kan være ret varmt. Og nu til opskriften…

Friterede mozzarellakugler

10 stk

10 mini-mozzarellakugler
½-1 dl hvedemel
1 æg, pisket
1 dl rasp
½ l rapsolie

Derudover: udstenede oliven eller små tomater

Lad mozzarellakuglerne dryppe af, inden du vender dem i mel. Vend dem derefter først i æg og dernæst i rasp. Varm olien op i en lille kasserolle. Tjek om den er varm nok ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik ned i olien. Når det begynder at boble omkring træet, er olien klar. Put tre-fire mozzarellakugler i ad gangen og steg dem, indtil de er gyldne. Hold øje med, at der ikke går hul på dem, så den smeltede ost begynder at flyde ud. Fisk dem op af kasserollen med en hulske og sæt hver af dem på en tandstik/cocktailpind med lidt andre gode sager – for eksempel oliven. Servér med det samme.

Note: Lækker lille hapser, der vækker lykke – selskabets mindste på 2½ år var i hvert fald svært begejstret. Husk at du også sagtens kan erstatte oliven med andre ting – for eksempel en radise, et jordbær eller noget helt tredje.



4 thoughts on “Friterede mozzarellakugler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *