Bærtærte med kokos

Bærtærte med kokos

Selvom vi er ved at flytte, så går jeg stadig op i at overholde mit benspænd for denne måned, og derfor bagte jeg denne bærtærte til vores søndagsgæster.

Jeg havde forelsket mig i en opskrift på tranebærtærte fra ‘Tænd på tærter…’, men da jeg ikke kunne skaffe friske tranebær, brugte jeg i stedet noget af den tranebærgelé, jeg lavede sidste år. Så udelod jeg til gengæld sukker og et par andre ingredienser, som matchede de ting, der var i geleen i forvejen. Der skulle også bruges en række forskellige bær i opskriften, og dem dækkede jeg ind ved at bruge en pose bærsymfoni. Åbenbart skal tærten også bages i 25 minutter, når kokosfyldet er smurt på dejen – men før bærrene puttes på – det gjorde jeg ikke, men det blev tærten nu ikke dårligere af.

Bærtærte med kokos

6-8 personer

Dej:
150 g mel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg

Fyld:
75 g marcipan
75 g kokosmel
150 g sukker
150 g smør
3 æg
revet skal af en økologisk citron

Tranebærkompot:
250 g tranebærgelé
250 g bærsymfoni, optøet

Smuldr smørret i melet og ælt det sammen. Skal tærten laves hurtigt, kan du presse dejen ud i et tærtefad med det samme – ellers pak den godt ind og lad den hvile i køleskabet en halv time, så den er lettere at rulle ud. Bag dejen ved 200 grader i 20 minutter.

Rør marcipan, kokosmel, sukker og smør sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring, og tilsæt til sidst citronskal. Kokosmassen smøres ud på den bagte tærtebund. Bland tranebærgelé og bærsymfoni godt og smør det oven på kokosmassen. Bag tærten ved 190 grader i 20-30 minutter. Spis gerne en kugle vanilleis til den lune tærte.

Note: Meget, meget lækker tærte! Den var både lidt syrlig og frisk i det på grund af citronskallen og kokosmelet, mens bærrene og marcipanen også gav den en fin sødme. Der blev også spist godt af den, og det er bestemt en af de bedste frugttærter, jeg har smagt!18 thoughts on “Bærtærte med kokos”

 • Den lyder også ret lækker og lidt anderledes..
  Tranebær smager faktisk ganske udemærket!
  Jeg har dog aldrig prøvet dem friske, men i Salling har jeg tit set dem..

 • Hvor lyder det bare som en rigtig dejlig tærte.

  Og flot at du midt i al flytteriet har tid og overskud til at holde dit benspænd.

  Knus Grith

 • Uhm, den røg direkte på to-do listen 😀
  Det lyder lige som en tærte for mig: kokos og marcipan, det kan da ikke gå galt……
  Jeg tror jeg vil prøve med blåbær (som jeg jo elsker) kunne også forestille mig friske jordbær når det bliver sæson……..eller måske hindbær?

  mange hilsner
  Birthe

 • Jeg har nogle poser med skovbær i fryseren og har spekuleret på, hvad jeg kunne få ud af dem, det kan da være at svaret er her, -tranebær har jeg i køleskabet, – så mon ikke det kunne blive til noget?
  Det ser i hvert fald fristende ud.
  Knus
  Vibeke

 • uhm man skulle vaere flyttemand (eller dame 😉 hjemme ved jer 😉

  Har lige selv ordnet boernevaerelser, synes det er meget stressende at rode saadan og saa snakker vi endda kun om 2 vaerelser.

 • Jeg synes, din tærte lyder virkelig lækker – men jeg har vist aldrig smagt tranebær. Dem købte jeg til gengæld, da vi holdt farvede mus 🙂 De var vilde med dem!

  Tak for din spændende opskrift, den skal absolut prøves!

 • MissMuffin – den var dejlig frisk, lidt syrlig og sød i det på samme tid – mmm 🙂

  Jeg kan godt lide at bruge tranebær i salater – især ved juletid – men jeg synes ikke, jeg har set dem de sidste par uger i butikkerne. Det er nok sidst på sæsonen?

 • NYBH – jeg tror også, at du vil kunne lide den 🙂

  Jeg mener, at der i den oprindelige opskrift bliver foreslået ribs, hindbær eller blåbær som supplement til tranebærrene, men jeg kunne ikke nære mig og brugte en pose bærsymfoni, så der kom alle typer med – men det fungerede nu også godt! 😀

 • Lene – hihi, det håber jeg også, at flyttefolkene syntes 😀

  Da vi flyttede sidst for nogle år siden, var jeg ved at få pip efter to-tre uger – hvor der så kun stod to flyttekasser tilbage. Jeg håber ikke, det samme sker om to uger, for jeg tror, der stadig står et par flyttekasser der… men lad os nu se 🙂

  Håber det gik godt med børneværelserne!

 • Madame – jeg kan varmt anbefale tranebær! Især i rødkålssalater ved juletid – det er rigtig lækkert og en god variation – og så giver det lidt ekstra friskhed til den til tider tunge julemad 🙂

 • Hanne – den er rigtig spændende, den bog! Jeg er ellers ikke den store tærtefan, men denne her kan virkelig byde på interessante og anderledes bud på tærter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *