brødbudding, dessert, kage, rabarberboller, boller, brød, æg, mælk, rørsukker, smør, kanel, blommesirup, jordbærKageanarkisten ‘truede’ med at blive forarget, da jeg annoncerede månedens benspænd og ikke lagde skjul på, at jeg nok ville udfordre konceptet ‘kage’. Nu har hun rig mulighed for det, for den anden dag tog jeg en af hendes opskrifter – og lavede om på den! Hvis I ikke hører mere fra mig de næste dage, så ved I hvorfor… 😉

Sif har blogget flere spændende opskrifter på brødbudding, men det var faktisk en opskrift fra en af hendes kagebøger, jeg først havde tænkt mig at prøve. Da jeg så stod i køkkenet, ændrede jeg dog mening, søgte hurtigt på bloggen og fandt en anden opskrift, som jeg i stedet tog udgangspunkt i. Jeg brugte et par rabarberboller i stedet for skiver af daggammelt brød, jeg tilføjede vaniljesukker og sluttede af med at hælde lidt blommesirup på (i et overmodigt øjeblik forsøgte jeg at lave et anarkist-A, men det er ærlig talt ret svært med en dessert, der har så ujævn overflade). Den blev serveret med friske danske jordbær i stedet for hindbær, som opskriften foreslog.

Brødbudding med jordbær
3 personer

2 rabarberboller
2 æg
1½ dl skummetmælk
3 spsk rørsukker
smør
kanelsukker
blommesirup
friske jordbær

Flæk bollerne og smør dem med smør og drys med kanelsukker. Har du lidt kanelsukker til overs, kan du blot drysse det over fadet, lige inden det stilles i ovnen. Skær bollerne i tern og læg dem i et ildfast fad. Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker grundigt og rør forsigtigt mælken i. Hæld blandingen over brødternene og varm ovnen op til 175 grader, inden du sætter fadet i ovnen. Bag det i ca. 20 minutter – den skal være lidt smattet indeni. Hæld straks blommesirup over og servér med det samme sammen med friske jordbær.

Note: En enkel og lækker desser… æh kage! Alt med kanelsukker i er jo dømt til at smage godt, og dette er ingen undtagelse. Det er en hurtig og let anretning og så smager den dejligt. Det er måske mere en efterårsdess… kage, men jordbærrene giver retten et tilpas touch af sommer.

Er det kage?
Æhm… altså nu stod den første opskrift, jeg faldt over, jo i en af Kageanarkistens skønne kagebøger… men jeg synes faktisk mere, at det er en dessert… og så er rettens navn jo heller ikke så kageagtig…