Småanarkistisk brødbudding

Småanarkistisk brødbudding

Kageanarkisten ‘truede’ med at blive forarget, da jeg annoncerede månedens benspænd og ikke lagde skjul på, at jeg nok ville udfordre konceptet ‘kage’. Nu har hun rig mulighed for det, for den anden dag tog jeg en af hendes opskrifter – og lavede om på den! Hvis I ikke hører mere fra mig de næste dage, så ved I hvorfor… 😉

Sif har blogget flere spændende opskrifter på brødbudding, men det var faktisk en opskrift fra en af hendes kagebøger, jeg først havde tænkt mig at prøve. Da jeg så stod i køkkenet, ændrede jeg dog mening, søgte hurtigt på bloggen og fandt en anden opskrift, som jeg i stedet tog udgangspunkt i. Jeg brugte et par rabarberboller i stedet for skiver af daggammelt brød, jeg tilføjede vaniljesukker og sluttede af med at hælde lidt blommesirup på (i et overmodigt øjeblik forsøgte jeg at lave et anarkist-A, men det er ærlig talt ret svært med en dessert, der har så ujævn overflade). Den blev serveret med friske danske jordbær i stedet for hindbær, som opskriften foreslog.

Brødbudding med jordbær

3 personer

2 rabarberboller
2 æg
1½ dl skummetmælk
3 spsk rørsukker
smør
kanelsukker
blommesirup
friske jordbær

Flæk bollerne og smør dem med smør og drys med kanelsukker. Har du lidt kanelsukker til overs, kan du blot drysse det over fadet, lige inden det stilles i ovnen. Skær bollerne i tern og læg dem i et ildfast fad. Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker grundigt og rør forsigtigt mælken i. Hæld blandingen over brødternene og varm ovnen op til 175 grader, inden du sætter fadet i ovnen. Bag det i ca. 20 minutter – den skal være lidt smattet indeni. Hæld straks blommesirup over og servér med det samme sammen med friske jordbær.

Note: En enkel og lækker desser… æh kage! Alt med kanelsukker i er jo dømt til at smage godt, og dette er ingen undtagelse. Det er en hurtig og let anretning og så smager den dejligt. Det er måske mere en efterårsdess… kage, men jordbærrene giver retten et tilpas touch af sommer.

Er det kage?
Æhm… altså nu stod den første opskrift, jeg faldt over, jo i en af Kageanarkistens skønne kagebøger… men jeg synes faktisk mere, at det er en dessert… og så er rettens navn jo heller ikke så kageagtig…



14 thoughts on “Småanarkistisk brødbudding”

  • Tænk at et indlæg om brødbudding skulle få mig til at smide min aller første kommentar herinde -selvom jeg har smuglæst læææææææænge! ;D

    Brødbudding vækker virkelige dårlige minder tilbage fra efterskoletiden, hvor den blev serveret med saftsovs. Jeg kan ligefrem huske, hvordan hele maven vendte sig, når man skulle synke det. Er det mig der har hukommelse som en si? Eller er brødbudding virkelig værd at overveje for en med et brødbudding traume?

    //Lui

  • Hvor lyder det lækkert!
    Jeg har lige siddet og set River Cottage her til aften, hvor han laver noget lignende.

    Jeg mindes ikke at have fået arme riddere siden jeg var lille, og jeg kan ikke huske hvad det smager af…

    Didde

  • Hej Lui!
    Hehe – dejligt at lokke dig frem 😉
    Jeg kender ikke versionen med savsovs til – skal jeg være ærlig, tror jeg ikke en gang, at jeg har spist brødbudding før, men denne her er saftig (uden at være vandet), blød, sød og lækker – den bør du prøve en lille portion af og se, om ikke den kan give et langt bedre indtryk end det, du husker fra efterskoletiden 🙂

  • Jeg tænkte først… “Missisipi Mudpie?!” Men nej – det var det så ikke, selvom den kunne minde en lille smule om det… eller… måske overhovedet ikke. Var bare tryllebundet, da Brdr. Price gik amok og lavede US BBQ fest forleden 😉 Også selvom jeg har set den udsendelse mere end en gang… Lækkert ser det ud dog!

  • Skøn idé, Piskeris – minder mig om egne opskrifter i min håndskrevne kogebog fra Frederiksberg Husholdningsskole i forrige årtusinde 🙂

    Din opskrift lyder rigtig spændende!

  • Hottie von Dottie – det er altså også et godt afsnit! Det er alt for længe siden, jeg har set de udsendelser – det må jeg snart gøre igen 🙂

  • Madame – arh, kan det nu også være så længe siden? 😉

    Men tak – det er en fin og hurtig måde at få lavet en dessert ud fra ganske få råvarer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *