Avokado pie samt myntegrillet kylling

Avokado pie samt myntegrillet kylling

Med sidste uges dejlige vejr var det jo oplagt at grille, og da vi var hjemme hele søndagen, sørgede vi for at invitere et vennepar, så vi kunne spise frokost sammen. Gemalen foreslog, at vi eksperimenterede med butterfly-udskæring, så vi købte en kylling, der skulle på grillen. Desuden var det jo på tide at komme i gang med månedens benspænd, så jeg kastede mig over en opskrift, jeg længe har været fascineret af, nemlig opskriften på avokado pie, som jeg fik fra en amerikaner sidste år. “Avokado i kage?!”, tænker du måske. “Er det kage?!”. Det finder du ud af længere nede i indlægget…

Avokado pie

ca. 8 personer

150 g Digestivekiks
50 g smeltet smør
3 stk ret modne avokadofrugter
0,75 dl citronsaft
0,75 dl limesaft
3 stk husblas
1 dåse kondenseret mælk

flødeskum eller creme fraiche

Knus kiksene grundigt og vend dem i det smeltede smør. Tag en lille tærteform på ca. 22 cm og fordel kiksemassen i den. Sørg for at presse kiksemassen godt ud i formen, så kiksekrummerne bliver trykket sammen til en regulær bund. Læg husblas i blød i citron- og limesaften i 5-10 minutter. I mellemtiden blender du avokado (selvfølgelig uden skal og sten) sammen med den kondenserede mælk. Smelt husblassen forsigtigt i en gryde sammen med citron- og limesaften. Så snart husblassen er smeltet, hælder du al grydens indhold i i blenderen og giver det en tur med avokadomassen. Fordel massen ud over kiksebunden og stil kagen på køl i et par timer.

Servér den sammen med flødeskum eller creme fraiche.

Note: Denne avokado pie havde en god konsistens – cremet og lidt fast på samme tid – og en elegant og diskret smag af avokado. Citron- og limesaften er desuden med til at give en smule syrlighed til kagen, og faktisk mindede smagen en del om kiwi. Det er en overraskende lækker kage og passer godt til en varm sommerdag, da den ikke er så tung og fed i smagen som mange andre desserter.

Er det kage? Ja – og den smager dejlig frisk og sommerlig.

Nåja – og hovedretten var:

Myntegrillet kylling

4-6 personer

1 kylling på ca. 1,3 kg
salt
friskhakket mynte
lidt olivenolie

Kyllingen skylles og duppes med køkkenrulle. Husk at fjerne posen med indvolde, hvis den følger med. Lav en butterflyudskæring – se hvordan på denne Youtubevideo. På den måde kan du gøre selve udskæringen væsentlig lettere efter endt stegning, og du kan mindske stegetiden, da kyllingen lettere kan bredes ud på grillen. Gnub kyllingen med en blanding af salt, friskhakket mynte og olivenolie. Steg kyllingen på grillen og sørg for at have en foliebakke under, som kan opsamle væden fra kyllingen.

Servér kyllingen – i dette tilfælde med kogte perlebyg, der var vendt i ricotta, rabarberpickles samt en salat bestående af blandede salatblade, usaltede peanuts, skoldede sukkerærter og salatost af gedeost.

Note: Det var igen et hit at stege kylling på grill – den bliver dejlig saftig og lækker, og det var en god idé at prøve butterfly-udskæringen. Det så ikke særlig svært ud, og når jeg skriver , så betyder det, at gemalen straks kastede sig over opgaven, så jeg fulgte pænt med fra sidelinjen. I øvrigt blev jeg meget positivt overrasket over mit eget påfund med at vende perlebyggen i en rest ricotta, som jeg havde stående. Det smagte ret vanedannende og havde en cremet, lækker konsistens. Prøv det!20 thoughts on “Avokado pie samt myntegrillet kylling”

 • Avocadopie??? Det lyder fristende 🙂 Jeg har efterhånden set de “mærkeligste” opskrifter med avocado, på min tur rundt på de amerikanske blogs. Så jeg er ret sikker på at det er lækkert..

  Uhmm, myntekylling 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 • Jeg har haft sådan avocado tærte opskrift til at ligge rigtig længe 🙂 jeg skal bare have fundet nogle der er tilpas modige til at smage den 😉 det ser virkelig lækkert ud det hele! jeg har bare sådan lidt angst over for at skulle massekrere sådan en hel kylling 😉

 • NYBH – ja, jeg kiggede også noget, første gang jeg så opskriften 😛

  Men et eller andet sted giver det nu mening, at avokadoen med sin milde og lidt søde smag kan fungere i kager – selvom det virker en kende underligt at putte i 🙂

 • Avokadapie – ja, det var da oplagt for månedens benspænd! Lyder faktisk som en “fed” oplelvelse, selvom du skriver det modsatte. Det må være limesaften, der tager den “fede” smag, som avokadoer ellers har. Spændende!

 • Linebine – jeg har haft det lidt på samme måde. Havde overvejet at bruge den til kagebordet til min fødselsdag, men jeg syntes ikke rigtig, den passede sammen med resten af udvalget 😉

  Udskæringen var overraskende let at gå til (er også nemt for mig at skrive, da jeg bare kiggede på ;-)), så jeg synes, du skal kaste dig ud i det. Hvis det går galt, må kyllingen bare snøres sammen og steges på den måde – eller steges i ovnen i et fad 🙂

 • Camilla – ja, citrussafterne tager nemlig toppen af den 'fede' smag, så kagen er frisk og lækker. Den passede rigtig godt til det varme vejr, for den havde en fin balance mellem sødme og syrlighed. Vi spiste flødeskum til, men hvis man er bange for, at det bliver for sødt/fedt i smagen, så vil en creme fraiche også være fin til.

 • Iiiih Piske… jeg bliver nødt til at blive din nabo en dag så jeg kan poppe over til en kop kaffe og et stykke spøjs kage. Så slipper man for at skulle lave en hel en selv 🙂

 • Nå, måske er jeg ikke længere så sur over, at du ikke valgte krydderurte-benspænd… den avocadotærte ser rar ud. Og flot.
  Jeg glæder mig til, at du en dag kommer forbi og laver aftensmad og dessert til mig 😀

 • Madame – jeg undrede mig en del, da jeg så det første omgang, men når jeg tænkte mere over det, kunne jeg egentlig godt se, at den kunne være interessant i kage – og den overraskede som sagt positivt, så kast dig endelig ud i det 🙂

 • Bitten – hør hov, hvor kom det pludselig fra?! … men ok, hvis du flytter tættere på og ikke gemmer dig helt oppe i Nordjylland, så kan vi godt forhandle 😉

 • Elsk med Mad – tusind tak! Håber du kan lide den – vi var i hvert fald meget tilfredse med den og fandt den frisk og lækker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *