Rabarbersaft og rabarberpickles

Jeg er så heldig at have en svigerfamilie, som får store mængder rabarber hvert år, og så falder der også noget af til mig. I år var jeg forberedt godt, for jeg havde allerede udset mig et par opskrifter på hhv. rabarbersaft og rabarberpickles på Politikens hjemmeside. Da jeg lavede rabarberpickles, brugte jeg lidt flere rabarber og mynteblade end den oprindelige opskrift, og jeg erstattede chiliflager med lidt chilipulver. Min rabarbersaft mindede mere om den originale..
Rabarbersaft
1-1,2 l saft
500 g rensede rabarber
12 hele kardemommekapsler
250 g lyst rørsukker
8 dl vand
1 dl friskpresset limesaft eller citronsaft
Skær rabarberne i tynde skiver, og kom dem i en gryde sammen med kardemommekapsler, rørsukker og vand. Lad det koge i et par minutter under låg. Tag gryden af fra varmen, og tilsæt friskpresset limesaft. Afkøl din rabarbersaft helt. Sigt saften, og den er klar til brug. Fortynd din rabarbersaft med vand eller danskvand. Holdbarheden er ca. en uge i køleskabet, men jeg vil kraftigt anbefale, at du fryser ekstra portioner rabarbersaft ned, for det er så skønt at drikke om vinteren og drømme sig tilbage til sol og sommer.
Note: Denne rabarbersaft har en utrolig smuk farve og smager godt uden at være for sød. Meget læskende og dejligt i det varme vejr – især med et par isterninger i glasset. Jeg er fan af denne her!

Rabarberpickles
500 g rensede rabarberstængler
25 g friske myntekviste
saften fra en citron
Sursød lage:
400 g lyst rørsukker
4 dl æbleeddike
40 g havsalt
strimler af skallen fra 1 citron
½ tsk chilipulver
Skær rabarberne i tynde skiver og læg på skift et lag af rabarber eller mynteblade ned i et skoldet sylteglas. Hæld citronsaften henover. Hæld ingredienser til lagen i en gryde og bring det i kog. Kog det, til sukkeret er opløst og hæld det over rabarberne. Lad dem stå et par dage i køleskab, inden du spiser af dem.
Din hjemmelavede müsli og rabarberpickles går rent ind hos mig – nøj, det skal prøves!
Jeg håber, du har haft tid til at nyde det skønne vejr i dag, ha' en dejlig aften!
Åh, den rabarbersaft ser godt nok lækker ud!! 😀
Jeg kigger på opskrift på rabarbersaft hvert år, uden at få noget gjort ved det…..
Jeg tror også at den müsli må på to-do listen, den ser meget lækker ud 🙂
Mange hilsner
Birthe
Det hele ser meget lækkert ud, undre mig ove hvordan du kan få tid til at lave alt hjemmelavet.
Madame – jeg må næsten insistere på, at du også prøver saften, for den er simpelthen så god! Jeg har både brugt den som læskedrik i dag samt i en drink, og den holder 110% 🙂
Og ja, det har jeg. Det er både blevet til en lille smule havearbejde samt flyde-på-græsset-og-læse-i-en-bog – og så grillede vi, så terrassen har bestemt ikke savnet os i dag 🙂
NYBH – den saft er genial! Og den er pivnem at lave, så jeg er allerede begyndt at pønse på, hvornår jeg skal lave en portion mere 🙂
Lene – mange tak! For det første laver jeg ofte flere ting på én gang i køkkenet, for det andet kan jeg godt lide det og har det som en af mine hobbies, så det fylder mere i mit liv, end det gør hos så mange andre – og for det tredje har vi ikke børn, så jeg har kun gemalen og mig selv at tage hensyn til, når der skal kokkereres 🙂
Kære piskeris,
Hvor lækkert og overskudsagtigt 😉 Det er så hyggeligt at sylte selv. Hvor er du heldig med svigerfamiliens rabarber. Jeg har selv lige købt rabarber for første gang i år 🙂
Foodfanatic – mange tak! Ja, jeg er også blevet rigtig glad for at sylte – det er så let og hyggeligt, og så er det en god måde at få lavet langtidsholdbare ting, som man kan få glæde af en anden dag 🙂
nu er det så nok lig din skyld at jeg bliver nød til at stjæle flere rabarber 😉 den saft ser bare god ud.
Linebine – sejt! Jeg presser folk ud i kriminalitet! Det må bestemt give nogle skurkepoints! 😀
Jeg er nærmest blevet afhængig af müsli – spiser det hver morgen oven på skyr. Sammen med den hjemmelavede æblesirup er det simplethen en himmerigsmundfuld.
Jeg vil snarest gå i haven og hive en masse rabarber op!!! 🙂
Hanne – jeg ved ikke helt, om jeg tør lave æblesirup igen. Jeg havde lidt af blommesiruppen på bordet i går, og det var altså svært ikke at guffe løs af det. Hjemmelavet sirup er FARLIGT VANEDANNENDE! 😀
Uh, sikke en masse lækre sager. Hvor mange limefrugter gik der ca til 1 dl saft?
Klidmoster – tusind tak! Jeg mener, at der gik to eller tre store limefrugter. Man kan også bruge citron, hvis det er 🙂
Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg vil prøve at lave rabarbersaften 🙂 Super inspirende blog!
/Gitte
Cestlaviebyg.blogspot.com
Hej C'est La Vie By G.!
Tusind tak! God fornøjelse – den er rigtig lækker og sød 🙂
Jeg skal prøve at lave rabarbersaften på lørdag, mon man kan bruge resterne til at smide oven på en bolle??? Altså den kompot der bliver tilbage, jeg synes det er synd hvis det går til spilde! 🙂
Det kan jeg godt forstå – og godt tænkt! Måske iblandet lidt sukker?
Jeg prøver at søde det lidt og smider måske en vaniljestang i, så må jeg se om det lykkedes 🙂
Tak for en fed blog.
Mht. dine rabarberpickles, vil man kunne bruge saften/lagen til noget bagefter?
Mange tak 🙂
Jeg har brugt den flere gange som salatdressing – evt. kombineret med lidt olivenolie.
Tak for en godt og inspirerende artikel med masser af bærpower! 😀