Saltede citroner og filur is-smoothie

saltede citroner, salt, olivenolie, hvidløg, chili, syltningInd imellem kaster jeg mig ud i madprojekter, der kræver en del tålmodighed. Ikke fordi det er nørklearbejde, men fordi resultatet først kan afgøres flere måneder efter. Sådan et projekt kastede jeg mig ud i for en uge siden, da jeg lavede et glas saltede citroner. Her er projektet først klar om to måneder, så jeg kan endnu ikke røbe, hvordan det bliver. Men jeg glæder mig helt sikkert til at prøve det. Jeg prøvede noget lignende med limefrugter sidste år, men der blev smagen for parfumeret til mig.

Ideen fik jeg fra et madprogram med Camilla Plum.

Saltede citroner

6 økologiske citronersaltede citroner, salt, olivenolie, hvidløg, chili, syltning
ca. 6 dl groft salt
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
2 røde chilier
kogende vand
1-2 dl olivenolie

Skær et dybt kryds i hver citron og prop dem godt til med groft salt. Læg dem tæt sammen i et sylteglas, tilsæt laurbærblade, hvidløg og røde chilier samt resten af saltet. Hæld kogende vand over, til det dækker indholdet af glasset. Slut af med olivenolie, så det beskytter indholdet, og sæt glasset i køleskabet i to måneder. Vend glasset ind imellem. Husk at skylle citronerne inden brug.

Note: Så er det bare om at vente… utålmodigt…

Filur is-smoothie
2 store glasfilur is-smoothie, smoothie, appelsinjuice, ananas, jordbær, vaniljesukker

2½ dl appelsinjuice
2-3 håndfulde frossen ananas i tern
ca. 7 jordbær
lidt vaniljesukker

Alle ingredienser blendes grundigt.

Note: Jeg lavede denne smoothie her til aften og havde egentlig ikke tænkt mig at blogge den (af samme grund vejede jeg ikke den frosne frugt inden brug), men da den smagte i retning af filur is, så syntes jeg, at det var tilpas sjovt at skrive om alligevel. Den bør nok være endnu sødere, hvis den skal tættere på filur is-smagen, men jeg kan godt lide den friskhed, der er ved ananas i smoothies, så det nænnede jeg ikke.

Og nu står resten af aftenen på Band of Brothers, som vi har lånt af en af vennerne… god serie – kan varmt anbefales!

26 tanker om "Saltede citroner og filur is-smoothie"

 1. Jeg lavede et glas for en måneds tid siden, men ud fra Pricernes opskrift uden olie. Ved endnu ikke helt hvad jeg skal bruge dem til, men de dufter godt 🙂

 2. Den med de saltede citroner, vil jeg også kaste mig ud i, når jeg finder nogle økocitroner, der er uden pletter, håber det bliver godt, men den ventetid, det bliver svært:)
  Knus
  Vibeke

 3. Hmmm hæftede mig lige ved at man skal huske at skylle citronerne ind imellem… hvordan i al verden vil du få dem ud uden at få lage ud over det hele?

  Lyder ellers spændende, men hvad bruger man sådan nogle fætre til?

 4. Din smoothie lyder rigtig spændende, Piskeris – men de saltede citroner skal lige have din godkendelse, før jeg tør kaste mig ud i dem 🙂 Skal de mon bruges som et tilbehør til en kødret?

 5. Signe – ja, sådan en gang citronduft er skønt, når man åbner køleskabet. Jeg glæder mig til at eksperimentere med dem, når de er færdige – jeg tror ikke, jeg har fået saltet citron til noget mad før 🙂

 6. Vibeke – jeg plejer at være heldig med køb af økologiske citroner, men da jeg købte nogle for to-tre uger siden, som netop skulle bruges til dette formål, så blev de dårlige i løbet af få dage – og dvs. inden jeg nåede at sætte et glas over. Så jeg kender desværre godt problematikken :-/

 7. Litzy – ups! Der fangede du mig lige i en fejl. Jeg har åbenbart haft lidt for travlt, da jeg bloggede i går aftes, for jeg mente 'inden brug' (har også rettet indlægget nu). Sorry 🙂

  Efter sigende kan man bruge saltede citroner til alt undtagen kager og desserter (!). Jeg har en fordom om, at de vil være ret gode til fisk, så det har jeg i hvert fald tænkt mig at prøve 🙂

 8. Uh, så du har rettet indlægget. Jeg skulle ellers lige til at være fræk og spørge om de skulle skylles i sulfo-vand 😉

  Jeg vil SÅ gerne lave nogle af de der citroner og venter tålmodigt på et tilbud. De skulle være helt fantastiske i marokkanske gryderetter. Hvor købte du dine?

 9. Klidmoster – nu ikke så næbbet, lille kukært 😉

  Jeg købte dem i et af supermarkederne. Kan desværre ikke huske hvor, men det var IKKE i Føtex, for der havde jeg købt nogle et par uger tidligere, som blev dårlige på få dage. Jeg har stadig glemt at klage over det, men det burde jeg…

 10. Jeg laver tit selv smoothies, og jeg bruger frossen frugt, som jeg lader tø op et par timer….og i mine smoothies er der næsten altid ananas i, men jeg måler ikke af, så de smager altid forskelligt…men det kunne være at man skulle prøve at købe nogle filur is og blende med lidt frugt ??? det må komme an på en prøve..
  God week-end

 11. Jeg har længe haft kig på saltede citroner, men har ikke fået taget mig sammen til at lave dem – mest fordi jeg ikke har nok fantasi til at vide hvad jeg skal bruge dem til 🙂

  Den smoothie lyder lækker, jeg kan så godt lide filur is……

  Min kæreste ELSKER “Band of Brothers” og kan se den igen og igen – jeg synes nu også at det er en god serie – men 3 gange er nok for mig 😉

  Mange hilsner
  Birthe

 12. NYBH – ellers kan du jo kigge med og se, hvad jeg finder på at sætte dem sammen med. Jeg har nemlig på fornemmelsen, at jeg kaster mig over dem, så snart de er klar 😉

  Ok, tre gange var heller ikke gået med mig! Jeg synes, den er god, men jeg tvivler på, at jeg får set den mere end én gang 😛

 13. Pingback: Kylling i römertopf med rodfrugter og hvidvin | Piskeriset på eventyr

 14. Pingback: Romanesco med citronpesto og frisk pasta | Piskeriset på eventyr

 15. Pingback: Citronsaltet ribbensteg, ærtepuré, spidskålssalat med kokos samt små estragonbrød | Piskeriset på eventyr

 16. Pingback: Mseyer – kylling med oliven og citron | Piskeriset på eventyr

 17. Pingback: Romanesco med citronpesto og frisk pasta | Piskeriset på eventyr

 18. Pingback: Mseyer - kylling med oliven og citron - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 19. Hejsa. Kan godt se opslaget er lidt gammelt. Men nu blev jeg altså meget nysgerrig efter hvad du brugte de saltede citroner til? Jeg syntes ikke det er skrevet nogen steder. Ideen er god, jeg elsker citroner, men ville ikke ane hvad de skulle bruges til efterfølgende 🤔 Så det er nogle opskrifter hvor der indgår saltede citroner jeg leder efter 😃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *