Mseyer – kylling med oliven og citron

Mseyer – kylling med oliven og citron

I søndags kunne vi igen sætte tænderne i en gang mellemøstlig mad – det er altså et skønt benspænd at have! Jeg havde igen fundet ‘Mellemøstlige køkkener’ frem, som jeg tester for Klematis, og her havde jeg forelsket mig i en opskrift med kylling med oliven og saltede citroner. Jeg havde dog ikke frisk koriander, så det undlod jeg, jeg brugte oliven med mandler i (i stedet for almindelige uden sten) og så halverede jeg mængden af saltet citron og tørret ingefær, da de oprindelige mængder lød lige lovlig hidsige. Som tilbehør ristede jeg en bakke champignoner og blandede den sidste rest sorte ris i.

Kylling med oliven og citron

ca. 4 personer

1 lille kylling
2 store løg, finthakket
150 g grønne oliven med mandler (eller bare uden sten)
1 saltet citron, finthakket

Marinade:
2 tsk presset hvidløg
1 tsk stødt ingefær
en knivspids safran
1 tsk peber
2 spsk olie

Bland marinaden og gnub omhyggeligt kyllingen ind i den både ind- og udvendigt. Lad kyllingen marinere i en halv time. Brun kyllingen på alle sider i en gryde med lidt olie og brun derefter løgene. Hæld vand i gryden, til kyllingen er halvt dækket, læg låg på gryden og lad derefter retten småsimre en times tid. Sørg for at vende kyllingen et par gange undervejs.

Tag kyllingen op fra gryden og sørg for at holde den varm. Lad sovsen koge ind og kom derefter oliven og saltet citron i gryden – smag til med peber. Hæld sovsen over kyllingen ved serveringen.

Note: Uhm, det var godt! Kylling med oliven er en skøn ret. Kødet tog godt imod marinaden og var velsmagende og lækker at spise, og kombinationen med oliven og citron var bestemt interessant.10 thoughts on “Mseyer – kylling med oliven og citron”

  • De saltede citroner har jeg længe haft lyst til også fordi jeg ofte får en stak lige fra træet. Hvor længe kan de holde sig?Retten ser rigtig lækker ud.

  • Lene – jeg vil tro, at de kan holde sig i flere år, så længe de opbevares køligt – sådan er det i hvert fald med mange syltede ting og sager 🙂

  • Saltede citroner er også en af de ting jeg længe har haft lyst til at prøve, men jeg har vist savnet lidt inspiration til hvad de kunne bruges til. Det har jeg så fået nu 🙂

  • Heidi – i betragtning af, at de efter sigende kan bruges til alt undtagen desserter, så synes jeg også, at jeg har manglet opskrifter med dem, men så har jeg flere gange selv indarbejdet dem i forskellige opskrifter. De er nogle hidsige små bæster, så de er ret drøje i brug 🙂

  • NYBH – den eneste hage er, at de skal lagre en del tid, før de er klar, men så kan de til gengæld også holde sig længe. Sådan et glas fylder dog en del i køleskabet, så jeg kan anbefale at lave en mindre portion, end jeg gjorde 😉

  • Det lyder vel nok lækkert – jeg kan næsten smage retten bare ud fra det, du fortæller! Tak for herligt input, det er bestemt noget, der skal prøves også her.

  • Eva – tak skal du have! Nu har jeg forelsket mig i en opskrift, du har skrevet om, så det kan være, jeg kaster mig ud i det i weekenden 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *