Januar: Retter fra Mellemøsten

En af de madkulturer, som jeg ikke har beskæftiget mig nok med, er Mellemøsten. Det er et af de områder, jeg forbinder med et bredt og gavmildt forbrug af krydderier, og jeg elsker, når der er smæk på smagsløgene! Samtidig er det begrænset, hvad jeg har prøvet at lave af mad fra dette område, men jeg har flere gange smagt virkelig lækre retter derfra – blandt andet til det spændende folkekøkken-arrangement i august.

Jeg regner også med at kombinere denne måneds benspænd med et par besøg hos det lokale tyrkiske supermarked, hvor jeg vil teste en række sjove produkter, som jeg har haft kig på længe.

Er der en eller flere retter fra Mellemøsten, som du vil anbefale?

Se de mellemøstlige retter, som jeg lavede i denne måned

27 thoughts on “Januar: Retter fra Mellemøsten

 1. Hanne – mange tak! Jeg skal i hvert fald snuse rundt i supermarkedet og finde nogle spøjse ting – som jeg forhåbentlig så kan finde ud af at trylle til noget lækkert 🙂

 2. Nørj det glæder jeg mig til at følge med i… jeg elsker at gå og kigge i den slags butikker, men har endnu ikke turdet købe noget

 3. Kan anbefale iranske ris, der er sådan lidt brankede i bunden – de smager megagodt.
  Godt januar-tema, så vi kan få lidt smæk på smagen 🙂

 4. Vi har i dag fået stærkt krydrede oksekødboller. Masser af hvidløg, forårsløg, jalapeños, chili, cayennepeber, røget paprika og hakket persille – eller hvad man nu lige synes.
  Dertil ris og en sauce af flåede, hakkede tomater, soya, citron og gul og rød peberfrugt.
  Fuldstændig fedtfattigt og meget mums!
  Jeg ved ikke lige, hvor gennemført mellemøstligt, det er – men det smagte godt 😀

 5. Du må i gang med noget taboulesalat med masser af bredbladet persille, fyldte vinbladsruller og fladbrød…uhmm 😉

 6. Litzy – jeg må indrømme, at jeg også har holdt mig tilbage flere gange, fordi jeg ikke helt har vidst, hvordan jeg skulle bruge de enkelte ting. Men næste gang – så spørger jeg da bare de ansatte, gør jeg 🙂

 7. Uhm, jeg er vild med mellemøstlig mad og glæder mig til at se hvad du disker op med.

  Lam med ras el hanout, tabhule, hummus, dolmas, gryderetter med tørret lime og den slags f.eks?

 8. Uha, retter fra mellemøsten er jo et bredt begreb – det kan jo være alt fra Shakshuka (en ret fra Israel som jeg har skrevet om på min blog), til hummus, couscous (hvilket også er en slags gryderet), tabouleh, indbagte spinat tærter, falafel, osv osv….et godt sted at starte er måske http://www.dedemed.com, en website med en masse retter fra mellemøsten 🙂

 9. Hej Scarlett!
  Jeps, jeg kunne ikke helt blive enig med mig selv om at afgrænse det mere i første omgang, men nu er der også brede rammer for at lave noget spændende mad 🙂

  Mange tak for linket – det vil jeg straks undersøge samt tage et kig på din blog 🙂

 10. Uuh., altså falafler, fladbrød, hummus, tabbouleh, babaganouch(pureret bagt aubergine med hvidløg), hjemmebagte pitabrød, forskellige kebab, oksekøds kofta, dukkah(tør dip med bla sesam og koriander) og samak bi tahina(fisk i ovn med tahin 🙂

  Havde en mellemøstlig kæreste som bare var en drøm i et køkken, deraf inspirationen 🙂 Håber du kan bruge noget af det 🙂

  /Lise
  http://lisepaasu.blogspot.com

 11. Uuhhmmm, det er nogle gode forslag folk er kommet med! – Glæder mig nu også til at se, hvad du selv finder på – det plejer jo at være godt 🙂
  Har også selv lavet en del fra Mellemøsten. Især fra Tyrkiet selvfølgelig. Tjek evt. min blog under etiketten 'Mad fra Mellemøsten':
  http://mums-filibaba.blogspot.com/search/label/Mad%20fra%20Mellem%C3%B8sten

  – især de tyrkiske meze, gryderetterne, kagerne og sütlac'en var gode 🙂

  Kh. Eva

 12. Pingback: Nu med benspændsoversigt | Piskeriset på eventyr

 13. Pingback: Verdensfredskager | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *