Ovnbagt rødfisk med tørrede limefrugter og salat med mynte

Ovnbagt rødfisk med tørrede limefrugter og salat med mynte

For et stykke tid siden fik jeg nogle kogebøger fra forlaget Klematis – heriblandt ‘Mellemøstlige køkkener’. Jeg havde egentlig først tænkt mig at kaste mig ud i at afprøve opskrifter derfra efter jul, men nu kunne jeg ikke nære mig længere! Jeg kan vældig godt lide simremad og alle de tunge retter, som hører efteråret og vinteren til, men nu trængte jeg efterhånden også til nogle friske sprøde grøntsager og et ordentligt skud krydderier, så jeg kastede mig ud i en fiskeret og en salat fra bogen. Af fisk foreslår den oprindelige opskrift en hel torsk, laks eller lignende, men jeg brugte nogle rødfiskfileter, som vi havde i fryseren, og så undlod jeg derudover tomatkoncentrat i retten.

Ovnbagt fisk med tørrede limefrugter

3 personer

500 g rødfisk
2 tørrede limefrugter
1 lille løg, finthakket
2 tsk presset hvidløg
en stor håndfuld bredbladet persille, hakket
2 tomater, hakkede
2 tsk karry
2 tsk groft salt
1 spsk olivenolie

Smør et ildfast fad med olie og læg fisken i. Fjern kerner fra limefrugterne og hak resten groft. Bland de hakkede limefrugter med løg, hvidløg, persille, tomater, karrypulver og salt og fordel det over fisken. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader og lad det stege i ca. 35 minutter.

Note: Let måde at få fisk på – og dejlig frisk og krydret. Limefrugterne bliver dog noget parfumerede, hvilket var en ret pudsig duft, men det blev ikke for dominerende, og retten smagte ganske godt.

Salat med mynte

2-3 personer

1 agurk i små tern
3 tomater i små tern
1 rødløg, finthakket
2 spsk finthakket frisk mynte

Dressing:
4 spsk olivenolie
5 spsk citronsaft
salt og peber

Bland alle grøntsagerne i en skål. Bland dressingen og hæld den over grøntsagerne. Lad salaten trække i 10-15 minutter før servering.

Note: Frisk og sprød – især mynten er lige med til at give det sidste pift.14 thoughts on “Ovnbagt rødfisk med tørrede limefrugter og salat med mynte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *