Kulmule med fennikel og abrikoser, hyldeblomstgelé med jordbær

Kulmule med fennikel og abrikoser, hyldeblomstgelé med jordbær

I går kom der både fisk og hyldeblomstgelé på bordet – dog ikke i samme servering!

Jeg havde købt nogle abrikoser, og da jeg stod i supermarkedet, fandt jeg en lille fennikel, som ville med hjem. Pludselig fandt jeg ud af, at fennikel og abrikoser måske ville være fine sammen – til en fiskeret – og så blev der ellers eksperimenteret i køkkenet. Jeg biksede også en hurtig dessert sammen – hyldeblomstgelé med jordbær – som jeg havde opskriften på fra Politiken. Her brugte jeg lidt mere husblas – jeg har en generel frygt for at bruge for lidt husblas i den slags retter – og færre jordbær, og så serverede jeg den sidste rest vaniljeis til min hyldeblomstgelé. Billedet blev desværre ikke så godt, da lyset var ret begrænset på det tidspunkt.

Kulmulefilet med fennikel og abrikoser

3 personer

2 kulmulefileter, mellem størrelse
½ fennikel
2 store abrikoser
½-1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 rød chili
salt
saften fra en lime

Kulmulefileterne lægges i et ildfast fad og limesaften dryppes over. Finthak chilien og fordel det over fiskene sammen med lidt hyldeblomstsaft. Drys salt over og sæt den i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter.

Skær fennikelen i meget tynde skiver og steg dem ved middelvarme sammen med lidt hyldeblomstsaft – de må ikke tage farve.Skær abrikoserne i både og put dem på panden med fennikelen. Hæld mere hyldeblomstsaft over og lad det stege nogle minutter, til abrikosbådene bliver bløde. Servér sammen med ris.

Note: Blandingen af frugt, fisk og fennikel fungerede fint. Fennikel-abrikosdelen kan sagtens finpudses, så den bliver mere elegant og nuanceret, men det var godt at opleve, at de ting godt kunne kombineres, uden at det blev for mystisk.

hyldegelé, hyldeblomstgelé, gelé, hyldeblomstsaft, hyldeblomster, mørk rom, citroner, husblas, jordbær

Hyldeblomstgelé med jordbær

2 personer

1,25 dl koncentreret hyldeblomstsaft
saft af en halv citron
0,25 dl mørk mørk rom
0,5 dl koldt vand
3 blade husblas
150 g jordbær

Blød husblassen op i koldt vand i ca. ti minutter. Smelt den i lidt af romsaften og bland det med alle væskerne. Skær jordbær i mindre stykker og læg dem i et anretningsglas. Hæld den flydende hyldegelé over og sæt det på køl, til det er stivnet.

Note: Jeg er ikke så meget til geléer, men denne hyldeblomstgelé fungerede fint. Jeg ville dog gerne have haft en mindre flødeagtig is til – eller måske en omgang vaniljeflødeskum til. Hyld og rom gik fint i spænd med hinanden.11 thoughts on “Kulmule med fennikel og abrikoser, hyldeblomstgelé med jordbær”

 • Sikke en spændende fiskeret, god inspiration – jeg kan godt lide at få nye inputs til fiskeretter 🙂

  Jeg er bestemt heller ikke så meget til gele'er, men måske jeg skulle prøve denne, fin ser den ud. Jeg tror også at man i “gamle dage” fik en vaniljesauce (lidt a la chantilly) til, måske det vil være fint?

  Mange hilsner
  Birthe

 • Din hyldegelé med jordbær kunne jeg tænke mig at lave til mine gæster på søndag – det ser sommerligt og meget smukt ud.
  Men øv, desværre forhindrer min kræsenhed mig i at kaste mig ud i kulmuler 🙂

 • Hvor ser det lækkert ud !!! Men jeg tør hverken servere det for fam eller egne smagsløg, er vist for kræsen og … skrækslagen for nye… smage fnis..

  Men hold op hvor ser det godt ud !

  Jeg har lige fundet ud af at husplas ikke behøver at være så farligt, som jeg troede at det var… Så måske er der håb forude, for mig….

  Hyggehygge
  Marianne

 • NYBH – jeg synes, det er sjovt at lege lidt med tilbehøret til fisk. I går fik jeg faktisk en ret enkel men lækker ret med frugt i, da vi spiste på Famo (åh, jeg er altså bagud med blogindlæg!).

  Jeps, jeg har også hørt det med vanillesaucen, og den vil passe godt ind. Så ville jeg dog have hældt geleen i en anden skål eller glas – syntes det ville være lidt synd med det dessertglas, jeg endte med at bruge, da man så ikke ville kunne se jordbærrene 🙂

 • Hvor dejligt at se at du også bruger hyldeblomstsaft i madlavningen. Jeg er vild med den fiskeret! Ferskner, fennikel og hyldeblomst lyder som en pivfræk kombination 😀

  Lækker gele, jeg tror jeg må gøre dig den efter. Så vil jeg prøve at lave min med agar agar. Har du nogen erfaringer med det?

 • Klidmoster – altså, den fisk var chanceløs! Den havde nok ikke lige regnet med den behandling, men det klædte den! 😀

  Jeg har desværre ingen erfaringer med agar agar, selvom jeg flere gange har tænkt på at prøve det – så hvis du kommer i gang med det, før jeg kommer ud af starthullerne, så glæder jeg mig til at læse mere om 🙂

 • Hanne – nej, jeg fik også først ideen, da jeg opdagede fenniklen i butikken – og så blev jeg rigtig i legehumør!

  Geleér har jeg heller ikke så megen erfaring med. Jeg mindes, at jeg har fået gelédessert nogle gange som barn (med dåsefrugt…!!), men denne her var så frisk og moderne, at jeg ikke kunne stå for det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *