Opskrifter med jordbær

Opskrifter med jordbær

De danske jordbær vælter frem, så jeg har samlet en liste over de opskrifter med jordbær, jeg holder mest af. For selvom jeg nyder at spise jordbær direkte fra bakken (altså… de bliver som regel skyllet først, men du ved, hvad jeg mener), så er det meget godt at have en liste over opskrifter med jordbær i baghånden, så du kan få inspiration til, hvad man kan bruge jordbær til i det salte og i det søde køkken.

Let’s go!

jordbærsirup, jordbærgele, jordbærgelé, jordbær, sirup, gelé, gele, jordbærmarmelade, marmelade, syltning, bær, rørsukker, vanilje, vaniljestang

Lad os starte med noget helt basalt – nemlig jordbærsirup, jordbærgelé og jordbærmarmelade. Skønne skønne sager der kan bruges på morgenmaden, desserten, kagen, i salatdressingen eller hvad du nu har lyst til. Jordbærsirup kan i øvrigt også bruges til at blande en jordbærsodavand.

Når jeg nævner jordbærmarmelade, bør jeg også nævne jordbær curd – det er en lemoncurd lavet med jordbær i stedet for citroner.

jordbærmilkshake, milkshake, jordbær, jordbæris, is, mælk

Jordbær kan selvfølgelig bruges til lækre jordbærdrinks. Hvad med en jordbærmilkshake, en jordbær-smoothie, en jordbær-martini eller en jordbærdrink med peber? Du kan selvfølgelig også lave en Frozen Strawberry Daiquiri.

jordbær, balsamico, snack, appetizer, vanilje, basilikum

For nylig bloggede jeg om jordbær med vaniljebalsamico og basilikum

blomkålssalat med jordbær, jordbærsalat, blomkål, salat, kålsalat med jordbær,

… men har du overvejet, at du faktisk kan lave mange forskellige retter med jordbær i det salte køkken? Prøv for eksempel en jordbærtzatziki, quinoa tabbouleh med jordbær, blomkålssalat med jordbær og jordbærsalat med koriander og kokos.

jordbærkage med hvid chokoladecreme, jordbærkage, hvid chokoladecreme, jordbær, kage, hvid chokolade, dessert, citronmelisse, rabarbersaft, rabarber, fløde, vanilje, rørsukker, vaniljesukker, smør, æg, bagepulver, fuldkornshvedemel, hvedemel, chokoladecreme, kardemomme, chokolade, mørk chokolade

Jeg kan jo ikke have en liste over opskrifter med jordbær uden også at have en masse søde sager. Lad os starte med jordbærkagerne.

Herover er et billede af en jordbærkage med hvid chokoladecreme, men du kan også finde opskrifter på jordbær-rabarbertærte, en lagkage med jordbær-rabarbermousse og hvid chokolademousse samt en meget børnevenlig fødselsdagslagkage med jordbærmousse og chokolademousse.

Jordbær er også gode til cheesecakes, og her har jeg lavet to rigtig dejlige versioner – en jordbær-cheesecake med flødeostecreme og jordbærgelélag samt en bagt jordbær-cheesecake i New York-stil.

jordbæris, is, jordbær, fløde, rørsukker, dessert

Jordbærkager behøver ikke at være bagt – du kan også lave en islagkage med jordbær og hvid chokolade. Og apropos is så er her opskriften på en lækker jordbæris. Den er lavet på fløde, men du kan selvfølgelig også lave en jordbærsorbet.

jordbærkoldskål, koldskål, dessert, jordbær, kærnemælk, græsk yoghurt, rørsukker

Ingen sommer uden koldskål! Jeg kan anbefale en jordbærkoldskål med kokosjammerjunkere. Vil du gerne skære ned på sukkeret, så får du her en LCHF-udgave af koldskål med jordbær. Og nu vi er i gang med LCHF, så får du her opskriften på en fuldfed dessert med jordbær og mascarponecreme – også uden sukker.

Og så er der selvfølgelig de mere klassiske desserter såsom jordbærgrød og jordbærsuppe… ok sidstnævnte er måske ikke så klassisk, men den er SÅ lækker!

dessertlasagne, dessert, lasagne, jordbær, jordbærkompot, chokoladecreme, hvid chokolade, pastaplader

Og så skal du selvfølgelig ikke snydes for et par småskøre opskrifter med jordbær. Hvad siger du for eksempel til en dessertlasagne med jordbær og hvid chokolade, en rispapirrulle med jordbær samt en hyldeblomstgelé med jordbær?

Jeg håber, du kan bruge min liste over opskrifter med jordbær til nye, dejlige jordbær-eksperimenter i køkkenet!4 thoughts on “Opskrifter med jordbær”

  • Hvis du skal ud og plukke selv (hvilket man jo skal!), så kan jeg anbefale et smut til Rokkedyssegård oppe ved Værløse. Vi var ved Finns Jordbær (den ude ved Superkoi udenfor Himmelev) i sidste uge, og der var virkeligt ikke meget at komme efter. Et par dage efter tog vi til Rokkedyssegård fordi vi plejer at købe deres hindbær, men de har også pluk-selv jordbær nu.

    Der var mange :). Det tog vel en halv time – selvom den 3-årige datter var med – at plukke 5 kg.

    • Tak for tippet! Jeg har tidligere prøvet Ventegodtgaard v. Lille Skensved, og det kan også anbefales 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *