Dessertlasagne med hvid chokoladecreme og jordbærkompot

Dessertlasagne med hvid chokoladecreme og jordbærkompot

Som afslutning på den fem retters menu, som jeg lavede til gemalens fødselsdag i lørdags, fik vi forskellige oste – samt en dessertlasagne! Jo, der skulle naturligvis være en dessertlasagne, og det blev denne liflige sag.

Dessertlasagne

8-10 personer

Hvid chokoladecreme

Først skal du lave en hvid chokoladecreme. Den skal du starte på dagen før, at du skal bruge den.

Tag 350 g hvid chokolade af god kvalitet – jeg brugte Valrhona Ivoire – og hak det fint. Hæld det i en skål. Opvarm ½ l piskefløde i en gryde, indtil det når kogepunktet, og hæld så fløden over den hakkede chokolade. Rør godt rundt, indtil chokoladen er smeltet, og sæt så blandingen i køleskabet natten over.

Kort tid inden, at du skal bruge cremen, tager du den ud af køleskabet og pisker med en elpisker, indtil du får en lækker, blød chokoladecreme.

Jordbærkompot

Dernæst skal du lave en jordbærkompot. Den skal laves et par timer inden, at du skal bruge den, så den kan nå at køle af.

Tag 700 g jordbær (jeg fandt et par poser danske jordbær frem, som jeg frøs ned i sommers) og hæld dem i en gryde sammen med 1 dl vand og 2 dl rørsukker. Varm det langsomt op og lad det simre i et godt stykke tid. Jordbær er meget vandige, så kompotten er meget tyndtflydende i starten. Det er derfor vigtigt, at du lader det koge ind, så det får en tykkere, grødagtig konsistens. Tag det derefter af varmen og blend det med en stavblender. Lad det køle helt af, inden du bruger det.

Lasagneplader

Så skal du lave dejen til lasagnepladerne. Det er lidt ligesom konceptet for en almindelig hjemmelavet pasta, men i det her tilfælde udelod jeg salt og olivenolie og brugte i stedet lidt smagsneutral olie og vaniljesukker.

100 g hvedemel
1 stort æg
1 spsk rapsolie
1 tsk vaniljesukker

Rør ingredienserne sammen til en blød og ensartet dej og ælt den grundigt. Læg den i en lufttæt boks og stil dejen i køleskabet en times tid. Har du en pastamaskine, så brug den til at udrulle meget tynde pastaplader. Har du ikke sådan en maskine, så må du rulle ærmerne op og i gang med en kagerulle, men vær opmærksom på, at dejen skal rulles meget tyndt ud! Så ikke noget med at give op på halvvejen.

Pastapladerne koges i vand i få minutter og afkøles, inden du skal lægge din dessertlasagne sammen.

dessertlasagne, dessert, lasagne, jordbær, jordbærkompot, chokoladecreme, hvid chokolade, pastaplader

… og en dessertlasagne lægges sammen på traditionel vis…

dessertlasagne, dessert, lasagne, jordbær, jordbærkompot, chokoladecreme, hvid chokolade, pastaplader

… lag på lag…

dessertlasagne, dessert, lasagne, jordbær, jordbærkompot, chokoladecreme, hvid chokolade, pastaplader

… og så kan du evt. slutte af med at drysse fintrevet mørk chokolade og/eller hakkede nødder på din dessertlasagne.

Dette er en sjov, lækker og meget børnevenlig dessert (de små nevøer virkede i hvert fald ret tilfredse). Den største udfordring var udskæringen. En skarp kniv kan sagtens skære igennem pladerne, men det er en ret blød dessert, så den er ikke så køn på tallerkenen, da lagene let glider fra hinanden. Lav evt. en mere kompakt creme (ved at bruge lidt mindre fløde og pisk cremen mere, så den er knapt så blød).16 thoughts on “Dessertlasagne med hvid chokoladecreme og jordbærkompot”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *