citronfromage, fromage, citrondessert, dessert, æg, rørsukker, husblas, fløde, citroner, vaniljeSom afslutning på smørrebrødsfrokosten i søndags (se smørrebrødene her og her) fik vi ostebord… og citronfromage! Mmm… citronfromage… elsker jo citron, så selvfølgelig indgik der citron i dette fødselsdagsmåltid!

Jeg har tidligere blogget om citronfromage, men jeg ville gerne forbedre den, for jeg syntes, at æggehviderne var lidt for dominerende i den første citronfromage. Jeg droppede derfor æggehviderne helt og improviserede mig frem til denne udgave.

Citronfromage
8-10 personer

4 æggeblommer – økologiske eller pasteuriserede
150 g lyst rørsukker
5 blade husblas
4 dl fløde
fintrevet skal og saft fra 3 øko-citroner
1 tsk vaniljesukker

Pynt: fintrevet citronskal og tørrede blomsterblade (spiselige)

Læg husblas i koldt vand i ti minutter. Pisk æggeblommer og sukker til en cremet masse og tilsæt så vaniljesukker samt citronskal og -saft, som røres i cremen. Hæld vandet fra husblassen og smelt det forsigtigt over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Hæld lidt af cremen i det smeltede husblas, rør godt rundt og rør det så i resten af cremen.

Pisk fløden til skum og vend den i cremen. Hæld din citronfromage i en stor skål (eller evt. i portionsglas, hvis du har god plads i køleskabet) og lad den trække i mindst fire timer, inden du serverer den. Husk at pynte fromagen inden servering!

Note: Jeg havde helt glemt, hvor fantastisk citronfromage kan være! Ja, jeg ved, det er lidt pinligt, men det er lang tid siden, jeg har fået en citronfromage, der var så let og cremet på samme tid. Den havde en fin syrlighed men samtidig også tilpas meget sødme, så munden ikke rimpede sammen. Fromagen blev også testet på yndlingsnevøerne på 5½ og 1½, og desserten blev godkendt med det samme.

citronfromage, fromage, citrondessert, dessert, æg, rørsukker, husblas, fløde, citroner, vanilje