Sprængt kalvetunge med peberrodscreme og hønsesalat med sprødt kyllingeskind og bacon

Sprængt kalvetunge med peberrodscreme og hønsesalat med sprødt kyllingeskind og bacon

Til frokosten i søndags fik vi ikke blot fiskefileter med remoulade og rådyrmørbrad med ribsgelé og nødder – nej, vi skulle også prøve sprængt kalvetunge samt hønsesalat!

Sprængt kalvetunge serveres med peberrodscreme, og det er ikke et stykke smørrebrød, jeg støder på særlig tit i dag, hvor mange helst undgår indmad. Kalvetunge er dog et meget mørt, lækkert og velsmagende stykke kød – og så er det i øvrigt ret billigt.

Jeg tilberedte selve tungen som sidste gang, hvor jeg lavede sprængt kalvetunge, og så var der blot tilbage at lave en god peberrodscreme. Jeg kan anbefale at lave den et par timer før og allerhelst dagen inden, så smagen bliver ekstra god og kraftig.

Peberrodscreme

til syv stykker smørrebrød

3 spsk friskrevet peberrod
3 spsk creme fraiche 38%
1 spsk mayonnaise – gerne hjemmelavet
salt og citronsaft

Rør de tre første ingredienser sammen og smag til med salt og citronsaft.

Tag et stykke rugbrød, smør det med lidt smør og put et stykke salat på, inden du lægger skriver af sprængt kalvetunge oven på. Pynt smørrebrødet med peberrodscreme og purløg.

Note: Sprængt kalvetunge med peberrodscreme er en skøn men desværre lidt overset klassiker. Kalvetungen er som sagt rigtig godt kød, som smager langt bedre, end det ser ud, og den stærke peberrodscreme er prikken over i’et.

hønsesalat, pålæg, pålægssalat, kylling, champignons, sennep, hvide asparges, asparges, mayonnaise, creme fraiche

En anden – og mere udbredt – klassiker er hønsesalat med bacon  og purløg. Jeg kunne ikke nære mig og piftede den op med lidt sprødt kyllingeskind – mere om det om lidt.

Jeg har tidligere forsøgt mig med hønsesalat, og den blev ganske god, men jeg ville gerne lave en, der var mere traditionel. Jeg købte derfor en Løgismose kylling, pillede forsigtigt skindet af den og udbenede kyllingen. Kødet blev kogt, og kyllingeskelettet røg i en gryde sammen med vand, laurbær og lidt grønsager, så jeg efter nogle timer også havde en herlig hønsefond, der straks røg i fryseren.

Hønsesalat

til ca. 8-10 stykker smørrebrød

150 g hakket kogt kyllingekød
150 g champignon i skiver
smør
1-2 tsk sød bornholmsk sennep
et lille glas hvide asparges
2 spsk mayonnaise – gerne hjemmelavet
2-3 spsk creme fraiche 38%
salt og peber

Svampene steges i smør på en pande. De skal blot have nok til, at de bliver bløde og saftige. Derefter hældes de i en skål sammen med kyllingekødet, sennep, mayonnaise og creme fraiche. Rør godt rundt. Hak de hvide asparges, så stykkerne er ca. 1 cm lange, og rør aspargesstykkerne i hønsesalaten. Smag til med salt og peber.

Hønsesalaten pyntes med stegt bacon, purløg samt sprødt kyllingeskind.10 thoughts on “Sprængt kalvetunge med peberrodscreme og hønsesalat med sprødt kyllingeskind og bacon”

 • Mums!!!! Mine tænder læber i vand. Sikke lækkerier. Hvis jeg serverede sådan et stykke tunge med hjemmelavet peberrod til herhjemme, ville jeg få SÅ mange bonuspoint. Den opskrift må jeg huske!!!
  Og minder går til lærer Andersen og nevø Oskar 😉

  • Jamen så skal du da gøre det – billige points skal man bestemt ikke undervurdere 😀

   Hehe, det var der også en af gæsterne, der bemærkede i søndags 😛

 • To skønne klassikere i ekstra lækker udgave! Hvordan kan nogen dog sige, at de ikke bryder sig om smørrebrød … 😉

 • Hvor synd at smørrebrød er kommet lidt i glemmebogen – men har læst det er på vej frem igen. Jeg har før lavet “din” kalvetunge – den ser super lækker, dog har jeg svært ved at få fat i tunge.
  Den med kyllingeskind kender jeg godt – nøj hvor lækker og sprødt.
  Mange hilsner Charlotte

  • Jeg har ind imellem set kalvetunge hos de større supermarkeder, men ellers er det mest hos slagtere, jeg støder på det – desværre, for det er ret godt og billigt kød.

 • Det ser rigtig lækkert ud, og meget god ide med den søde sennep, det tror jeg at jeg vil prøve næste gang jeg laver hønsesalat. Jeg er helt enig i at champignonerne helst skal steges fra frisk, selvom der er mangde der sværger til glas champignon.

  Lige en tur på panden med lidt krydderi.

  Jeg kan iøvrigt også anbefale en variant hvor man blander creme fraichen op med masser af basilikum og lidt citrus, men til gengæld undlader champignon og asparges. Det smager rigtig godt.

  Bedste Hilsner
  Søren

  • Det må jeg prøve ved lejlighed! Kan godt forestille mig, at basilikum-varianten også er lækker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *