Broccoli i ostesauce

Broccoli i ostesauce

Så er det tid til den sidste ret, jeg nåede i forbindelse med kål-benspændet – nemlig broccoli i ostesauce! Jeg så denne ret i en gammel kogebog, ‘Bogen om grønsager’, og fik lyst til at eksperimentere. Jeg fandt hurtigt ud af, at det var vigtigt at justere på mængderne, så kålen ikke druknede i ost (ikke at der er noget galt med ost, men det her var en helt skæv fordeling).

Broccoli i ostesauce

3-4 personer

ca. ½ kg broccoli
20 g smør
½ dl hvedemel
1 dl mælk
1½ dl grøntsagsbouillon
1 tsk dijonsennep
75 g friskrevet hård ost – for eksempel Rav ost eller Vesterhavsost
salt og peber

Start med at skylle broccolien og skære den i små buketter. Stokken skærer du i mundrette stykker. Bring en stor gryde vand i kog og hæld broccolien i. Lad det koge i ca. ti minutter og fisk så broccolien op med en hulske. Gem kogevandet – du kan tilsætte flere grøntsager og koge det til en grøntsagsbouillon, eller du kan bruge det som base til en grøntsagssuppe. Jeg brugte den til at lave en omgang græskarsuppe.

Fordel broccolien i et ildfast fad.

Smelt smørret i en gryde og pisk hvedemelet ud i det. Tilsæt derefter mælken og pisk det grundigt. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt under fortsat piskning. Lad saucen simre i nogle minutter (husk at røre med jævne mellemrum og sørg for at holde den ved lav varme, så den ikke brænder på). Rør så først sennep og dernæst ost i og fortsæt med at røre, indtil osten er smeltet. Smag din ostesauce til med salt og peber.

Hæld ostesaucen ud over broccolien og sæt fadet i ovnen ved 230 grader. Lad det bage, indtil osten er gylden (mener det tog 10-15 minutter).

Broccoli med ostesauce kan serveres som vegetarret med brød til eller som tilbehør til en kødret. Jeg brugte den som tilbehør til en rest af portvinskyllingen.

Note: Ha, hvordan kan man ikke lide broccoli, når den er svøbt i ostesauce? Jeg synes, at dette er et meget godt bud på en lidt anderledes servering med broccoli, og ja – jeg er meget glad for ost.2 thoughts on “Broccoli i ostesauce”

  • Elsker ovnbagt broccoli med rigeligt peber og smeltet ost! En kæmpe bøtte med det, med et drys chiliflager, syltede rødløg og nogle frikadeller, er virkelig en aftenvagt klassiker. Lidt sær, men åndsvagt god.
    Tror denne version med sennep og en reel sauce vil være mindst lige så god. Med et kyllingebryst i midten er det jo lige alt-i-en ret for mig🤩.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *