Aloo pie

Aloo pie

Der kommer lige en kort pause fra slik-benspændet, for jeg har lavet aloo pie! Det er en sydafrikansk street food ret, der består af friturestegte dejpakker fyldt med krydret kartoffelmos. Denne portion rækker til 4-6 personer afhængig af, hvor meget tilbehør du serverer til.

Aloo pie

4-6 personer

Dej:
3 dl hvedemel
½ tsk salt
1½ tsk bagepulver
½-1½ dl vand

Fyld:
500 g kartofler
salt og peber
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk stærk chilisauce
1 spsk sød chilisauce

Derudover:
7-8 dl rapsolie

Start med at skrælle kartoflerne og derefter koge dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne afkøle.

Rør hvedemel, salt og bagepulver sammen. Tilsæt vand, indtil du kan samle dejen og ælte den. Del dejen i seks lige store kugler og drys hvedemel på køkkenbordet. Rul kuglerne ud til flade dejcirkler.

Mos kartoflerne og smag til med hvidløg og krydderier. Del mosen i seks lige store portioner og læg hver portion på den ene halvdel af hver dejcirkel. Smør kanten af dejen med lidt vand og fold dejen sammen om fyldet, så der danner sig en halvmåne. Tryk kanten godt sammen.

Hæld olien i en kasserolle og varm det op. Olien er klar, når du kan stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien, og det bobler omkring den. Læg en aloo pie i olien og kog den ved middelhøj varme. Vend den undervejs og tag den op med en hulske, når den er gylden på begge sider. Læg den på et par stykker køkkenrulle og frituresteg de øvrige pies.

Aloo pie serveres lun og gerne sammen med en krydret sauce og evt. en salat.

Note: Dette var en sjov og lidt anderledes servering. Da aloo pie er en street food ret, så er den også let at tage med på farten, så den kan sagtens ryge med i madpakken. Jeg krydrede ikke kartoffelmosen så kraftigt af hensyn til min gæst, der blev ‘udsat’ for eksperimentet, men du kan sagtens skrue mere op for krydderierne, hvis du har lyst.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *