Ærtetærte

Ærtetærte

Jeg indrømmer gerne, at ærtetærte delvis opstod på grund af det fantastiske navn! Jeg sad og brainstormede ideer til mit grøn mad-benspænd og tænkte på at putte ærter i en tærte… og vupti, ideen til ærtetærte var født!

Det er en meget grøn og mild vegetartærte, som du bør spise som del af en række andre mindre retter eller som tilbehør til vegetardunser eller kød.

Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på forårstærte men ændrede fyldet.

Ærtetærte

6 personer

Dej:
100 g koldt smør
3 dl hvedemel
½ tsk salt
1 æggeblomme
1-2 spsk koldt vand

Fyld:
300 g ærter
2 æg + 1 æggehvide
evt. 1 dl frisk dild
50 g friskrevet hård ost – jeg brugte Primadonna
½ tsk salt

Skær smørret i små tern og smuldr det i melet. Tilsæt salt, æggeblomme og 1 spsk vand og saml dejen. Tilsæt evt. lidt mere vand hvis nødvendigt. Lad dejen hvile i køleskabet i en halv time.

Rul eller tryk dejen tyndt ud og beklæd en smurt tærteform (på 24 cm diameter) med den. Prik dejen med en gaffel. Læg bagepapir over dejen og hæld et tyndt lag tørrede kikærter eller bønner eller linser i tærteformen. Forbag bunden i ca. 25 minutter ved 180 grader. Fjern bønner og bagepapir.

Giv ærterne et kort opkog i en kasserolle og hæld derefter vandet fra. Tilsæt æg og æggehvide samt ost. Har du frisk dild på lager, så brug også gerne det. Blend ærterne til en ensartet masse og smag til med salt. Hæld ærtemassen ud over tærtedejen og bag den færdig ved 180 grader i 20-25 minutter.

Servér din ærtetærte som den er – evt. som tilbehør til frikadeller eller linsedunser. Du kan også bruge den til en funky forret, hvor du serverer tynde skiver ærtetærte toppet med rejer, mayonnaise, citronsaft samt salt og peber.

Note: Mild og enkel madtærte med diskret ærtesmag. Jeg puttede ikke dild i, men det vil jeg overveje at gøre en anden gang for at give den lidt mere smag.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.