Nu gik søndag med brunch, praktiske opgaver og hygge i solen, så jeg blev ikke færdig med at fortælle om i lørdags, hvor gæsterne selvfølgelig også skulle have aftensmad! Opskrifterne på ærtecreme og agurkesalsa fik jeg fra de to Nettokogebøger ‘Med friske krydderier’ og ‘Krydderier & kogekunst’, men jeg justerede dem dog, så det passede til min smag.

ærtecreme, ærter, parmesan, mynte, græsk yoghurtÆrtecreme med parmesan og mynte
1 portion

1 dl grønne ærter
1 spsk græsk yoghurt
1 spsk revet parmesanost
1-2 tsk finthakkede mynteblade
saften fra en halv citron
salt og peber

Blend ærter med yoghurt og parmesanost. Rør ærtecremen sammen med bladselleri og mynteblade. Smag til med salt og peber.

Note: Jeg er begyndt at blive ret glad for ærtecreme, og finessen med mynte gjorde den ret lækker.

Agurkesalsa med chili og dild
1 portionagurkesalsa, agurk, chili, dild

1/4 agurk
½ tsk finthakket, frisk, rød chili
1 tsk hakket frisk dild
1-2 tsk citronsaft
1/4 tsk sukker
lidt olivenolie
salt og peber

Skræl og halvér agurkestykket på langs. Fjern kernerne og hak agurkekødet fint. Bland agurk, chili og dild. Pisk citronsaft, sukker og olivenolie sammen. Smag til med salt og peber. Vend agurkeblanding og marinade sammen.


Resten af aftensmaden bestod af hamburgerryg, fuldkornspasta, dijonsennep og en salat af mizuna-salat, artiskokhjerter, peberfrugt, grønne asparges (der havde fået et par minutter i kogende vand) og græskarkerner.

Lørdag blev også dagen, hvor jeg blev skamløst forkælet! Den ene af gæsterne ringede på forhånd for at høre, om jeg også bruger kalvekød, for hun havde lige fået 10 kilo kød, eftersom en i hendes familie netop havde slagtet. Jeg fik derfor et halvt kilo hakket kalvekød som værtindegave! En ret alternativ men fremragende gave synes jeg – den skal jeg nok få noget godt ud af. Tøserne havde også besluttet sig for at give mig en gave mere og havde købt Morten Heibergs kogebog ‘Heibergs chokolade’. Opskrifterne ser syndigt gode ud, og jeg er helt sikker på, at jeg tager på bare af at se på billederne i bogen! 😀

Det var rigtig sødt af dem – jeg glæder mig til at prøve at lave noget fra bogen.

I posten ventede også et par overraskelser. Jeg fik en gave med posten af en skøn blogger, som jeg har lidt kontakt med, ligesom jeg fik bekræftelse på, at min betaling for kagekurset hos madanarkisten Sif er registreret. Jeg skal på kursus den 12. september, og jeg glæder mig rigtig meget! I brevet fra Sif lå der også et brev St. Petersbourg Kusmi Tea. Jeg har ikke selv prøvet den variant, men den har fået ros på andre blogs, så jeg glæder mig til at smage den.