Ærtecreme med parmesan og mynte, agurkesalsa med chili og dild

Nu gik søndag med brunch, praktiske opgaver og hygge i solen, så jeg blev ikke færdig med at fortælle om i lørdags, hvor gæsterne selvfølgelig også skulle have aftensmad! Opskrifterne på ærtecreme og agurkesalsa fik jeg fra de to Nettokogebøger ‘Med friske krydderier’ og ‘Krydderier & kogekunst’, men jeg justerede dem dog, så det passede til min smag.

ærtecreme, ærter, parmesan, mynte, græsk yoghurtÆrtecreme med parmesan og mynte
1 portion

1 dl grønne ærter
1 spsk græsk yoghurt
1 spsk revet parmesanost
1-2 tsk finthakkede mynteblade
saften fra en halv citron
salt og peber

Blend ærter med yoghurt og parmesanost. Rør ærtecremen sammen med bladselleri og mynteblade. Smag til med salt og peber.

Note: Jeg er begyndt at blive ret glad for ærtecreme, og finessen med mynte gjorde den ret lækker.

Agurkesalsa med chili og dild
1 portionagurkesalsa, agurk, chili, dild

1/4 agurk
½ tsk finthakket, frisk, rød chili
1 tsk hakket frisk dild
1-2 tsk citronsaft
1/4 tsk sukker
lidt olivenolie
salt og peber

Skræl og halvér agurkestykket på langs. Fjern kernerne og hak agurkekødet fint. Bland agurk, chili og dild. Pisk citronsaft, sukker og olivenolie sammen. Smag til med salt og peber. Vend agurkeblanding og marinade sammen.


Resten af aftensmaden bestod af hamburgerryg, fuldkornspasta, dijonsennep og en salat af mizuna-salat, artiskokhjerter, peberfrugt, grønne asparges (der havde fået et par minutter i kogende vand) og græskarkerner.

Lørdag blev også dagen, hvor jeg blev skamløst forkælet! Den ene af gæsterne ringede på forhånd for at høre, om jeg også bruger kalvekød, for hun havde lige fået 10 kilo kød, eftersom en i hendes familie netop havde slagtet. Jeg fik derfor et halvt kilo hakket kalvekød som værtindegave! En ret alternativ men fremragende gave synes jeg – den skal jeg nok få noget godt ud af. Tøserne havde også besluttet sig for at give mig en gave mere og havde købt Morten Heibergs kogebog ‘Heibergs chokolade’. Opskrifterne ser syndigt gode ud, og jeg er helt sikker på, at jeg tager på bare af at se på billederne i bogen! 😀

Det var rigtig sødt af dem – jeg glæder mig til at prøve at lave noget fra bogen.

I posten ventede også et par overraskelser. Jeg fik en gave med posten af en skøn blogger, som jeg har lidt kontakt med, ligesom jeg fik bekræftelse på, at min betaling for kagekurset hos madanarkisten Sif er registreret. Jeg skal på kursus den 12. september, og jeg glæder mig rigtig meget! I brevet fra Sif lå der også et brev St. Petersbourg Kusmi Tea. Jeg har ikke selv prøvet den variant, men den har fået ros på andre blogs, så jeg glæder mig til at smage den.6 thoughts on “Ærtecreme med parmesan og mynte, agurkesalsa med chili og dild”

 • Hej

  Aj, hvor sjovt. Så mødes vi den 12. september.. Jeg får helt kriller i maven. Jeg har jo ikke været med på blogtræf eller lignende. Men det bliver sjovt – glæder mig vildt til bare at snuse lidt til kagedekorationskunsten. Kan godt nok ikke forestille mig, at jeg kan lave noget, som tilnærmelsesvist ligner det, som Sif kan;o)

  Lækker menu – måske jeg skal prøve en ærtepuré. Jeg kan bare ikke lige forestille mig, hvordan det er… Har af og til set Nigella Lawson og Jamie Oliver lave ærtepuréer. Men selv “turdet” at lave det, nej…

  Ha' en dejlig dag! Jeg ville ønske, at det var ferietid NU!

 • Det ser vildt lækkert ud, hvad du lavede til dine gæster! Og det var sjovt at læse om dine alternative værtindegaver. Jeg må se at finde mine opskriftbøger frem igen – jeg er næsten sikker på, jeg har 'Med friske krydderier' og 'Krydderier & kogekunst'.

  Rigtig god mandag ;o)

 • Hej Hanne.

  Det er faktisk din skyld, at jeg opdagede, at Sif havde lagt nye datoer op – så tak for det 🙂
  Sidst kunne jeg ikke komme, så det er dejligt, at det lykkes denne gang. Det bliver også hyggeligt at møde dig! Jeg har nu heller ikke ambitioner om at komme op på Sifs niveau (jeg tror simpelthen ikke, jeg har så meget tålmodighed med et tyllesæt!), men jeg vil i hvert fald gerne blive bedre 🙂

  Jeg så lidt af et tv-program i går, hvor en svensk kok også eksperimenterede med en ærtepuré – det er åbenbart ved at blive ret udbredt. Det er også en sjov måde at få ærter på, så det kan jeg godt anbefale 🙂

  Tak og i lige måde! Vi fik afleveret en del opgaver i fredags, så pt. er der endelig en smule luft på arbejdet. Nu er der til gengæld en masse småopgaver, der skal følges op på, men det tager vi med sindsro – endelig ikke stress og jag – det er så rart.

 • Hej Madame!

  Tak for det – ja, jeg synes, det var nogle gode ideer, de fik der. Jeg mistænker dem dog kraftigt for, at de også vil være 'prøveklude' på chokoladebogen, men det er så også i orden 😉

  Jeg er generelt glad for Netto-kogebøgerne, men de to med krydderierne er blandt mine yndlinge!

  Også god mandag til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *