Vinterlasagne – aka spicy grøntsagslasagne

Vinterlasagne – aka spicy grøntsagslasagne

Månedens næstsidste lasagne er denne spicy grøntsagslasagne, som jeg lavede til mine gæster i søndags. De blev lidt overraskede over, at der ikke var kød i, men man kan jo sagtens lave grøntsagslasagner (enten som helt måltid eller som tilbehør til et stykke kød), og jeg havde så valgt at lave en ekstra krydret udgave, som kunne give varmen her i vinterkulden. Der blev fundet lidt gode sager frem fra gemmerne, og det inkluderede blandt andet hokkaido græskar, som jeg havde i min fryser.

Vinterlasagne

ca. 5 personer

2 løg, hakkede
olie til stegning
6 fed hvidløg, pressede
700 g hokkaido græskar i tern
750 g hakkede tomater
1 dl rødvin
2 spsk tabasco sauce
oregano og basilikum
salt og peber

1 portion ostesauce
ca. 9 lasagneplader
2-3 håndfulde revet ost, jeg brugte Maasdamer

Løgene og hvidløgene svitses i olie uden at tage farve. Græskarternene tilsættes og steger i få minutter, inden resten af ingredienserne – undtagen salt og peber – tilsættes. Skru ned for varmen og lad det simre i 20-30 minutter, inden du smager til med salt, peber og evt. andre krydderier.

Læg lasagnen sammen med ostesauce, lasagneplader og revet ost og bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i en halv time. Servér som den er – evt. sammen med en salat eller et stykke kød.

Note: Ret spicy, så den giver varmen. Der er også brug for lidt ekstra krydderi, når der netop ikke er kød i retten, men der gjorde tabasco saucen underværker.

Hvad synes du om sådan en vinterlasagne? Kan du finde på at spise det i stedet for almindelig lasagne? Og har du prøvet at bruge det som tilbehør?10 thoughts on “Vinterlasagne – aka spicy grøntsagslasagne”

  • Grøntsagslasagne er en fast bestanddel af vores hverdagsretter. Om sommeren indgår grøntsager fra de sydlige himmelstrøg som squash, aubergine og tomater. Jeg bruger nu ofte, hvad jeg har for hånden. En gang var det med kålrabi, porre og tomat. En anden gang, hvor retten skulle strækkes lidt, lagde jeg purerede kikærter imellem lagene – det fungerede fint. Krydringen skal være forholdsvis kraftig og selvfølgelig med mine uundværelige chili.

    • Fornuftigt – og i øvrigt sjovt med kikærterne. Jeg overvejede at putte kogte linser i denne, men droppede det i sidste øjeblik. Har du friske chilier i vindueskarmen?

  • Vegetarisk lasagne er ret genialt, synes jeg 🙂 Nu er det godt nok et stykke tid siden sidst, men den bedste vegetarlasagne, jeg nogensinde har lavet (og spist), er nok denne med spinat og tre slags ost – den var helt og aldeles fantastisk! Men din lyder nu heller ikke værst 😉

  • Den lyder både lækker og lige til at gå til.

    Så jeg sætter et lille hjerte på siden, så jeg kan genfinde den (og tilsætte mit twist, så jeg bruger det i mit forrådskammer)

    • Pøjpøj med det! Elsker selv at bruge grøntsagslasagne enten som hovedret eller som tilbehør. Den kan jo nærmest varieres i det uendelige 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *