vinterlasagneMånedens næstsidste lasagne er denne spicy grøntsagslasagne, som jeg lavede til mine gæster i søndags. De blev lidt overraskede over, at der ikke var kød i, men man kan jo sagtens lave grøntsagslasagner (enten som helt måltid eller som tilbehør til et stykke kød), og jeg havde så valgt at lave en ekstra krydret udgave, som kunne give varmen her i vinterkulden. Der blev fundet lidt gode sager frem fra gemmerne, og det inkluderede blandt andet hokkaido græskar, som jeg havde i min fryser.

Grøntsagslasagne
ca. 5 personer lasagnefad

2 løg, hakkede
olie til stegning
6 fed hvidløg, pressede
700 g hokkaido græskar i tern
750 g hakkede tomater
1 dl rødvin
2 spsk tabasco sauce
oregano og basilikum
salt og peber

1 portion ostesauce
ca. 9 lasagneplader
2-3 håndfulde revet ost, jeg brugte Maasdamer

Løgene og hvidløgene svitses i olie uden at tage farve. Græskarternene tilsættes og steger i få minutter, inden resten af ingredienserne – undtagen salt og peber – tilsættes. Skru ned for varmen og lad det simre i 20-30 minutter, inden du smager til med salt, peber og evt. andre krydderier.

Læg lasagnen sammen med ostesauce, lasagneplader og revet ost og bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i en halv time. Servér som den er – evt. sammen med en salat eller et stykke kød.

Note: Ret spicy, så den giver varmen. Der er også brug for lidt ekstra krydderi, når der netop ikke er kød i retten, men der gjorde tabasco saucen underværker.

Hvad synes du om grøntsagslasagne? Kan du finde på at spise det i stedet for almindelig lasagne? Og har du prøvet at bruge det som tilbehør?