Vegansk pålæg – en på solsikkekerner og en på linser

Vegansk pålæg – en på solsikkekerner og en på linser

Jeg havde lovet MissMuffin at blogge lidt flere forskellige slags vegansk pålæg. Ganske vist fungerede linsefarsbrødet ganske godt som pålæg dagen efter, men her i weekenden tog jeg revanche og lavede hele to forskellige slags pålæg. Begge fandt jeg inspiration til, da jeg surfede på vegetarkontakt.dk, hvor jeg legede videre med de opskrifter på vegansk pålæg, jeg var faldet over.

Vegansk pålæg med solsikkekerner

100 g solsikkekerner
2 forårsløg, hakkede
citronsaft
1-2 spsk olivenolie
½ tsk spidskommen
1 fed hvidløg
salt og peber

Kog solsikkekernerne i tre minutter og lad forårsløgene koge med det sidste halve minut. Hæld vandet fra og blend solsikkekernerne og forårsløgene med resten af ingredienserne. Put det i et skoldet glas og opbevar det i køleskabet.

Note: Denne creme på solsikkekerner har en fin mild smag, hvor jeg især nød den tydelige smag af solsikkekernerne. Du kan eventuelt skrue op for smagen ved at tilsætte mere krydderi, men jeg syntes nu, at denne udgave havde en fin balance.

vegansk pålæg, pålæg, vegansk, vegetar, postej, linse- og champignonpostej, linsepostej, grønne linser, svampe, citroner, røget paprika, soyasauce

Linse- og champignonpostej

3 dl grønne linser
150 g brune champignoner, skåret i skiver
saften fra en halv citron
olivenolie
2 tsk røget paprika
2 spsk soyasauce
salt og peber

Kog linserne godt møre. Steg imens svampene i olie på en pande ved høj varme. Tilsæt røget paprika undervejs. Hæld vandet fra linserne og smid svampene op i gryden. Tilsæt citronsaft, soyasauce og lidt olivenolie. Blend det hele med en stavblender og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie for mere lind konsistens og mere fedme i smagen.

Note: Det er en glimrende linse- og champignonpostej, men den var lidt for lind til mig, så jeg sørger for at afdryppe linserne i længere tid næste gang. Samtidig vil jeg nok også skrue endnu mere op for smagen og tilsætte flere krydderier.

OBS – hvis den bliver lidt for lind til din smag, kan du for eksempel bruge den som smørelse i sandwiches eller burgere, eller du kan servere den sammen med salat og pasta eller ris.10 thoughts on “Vegansk pålæg – en på solsikkekerner og en på linser”

 • Spændende! Den med solsikkekerner må afprøves:) Jeg spiser med jævne mellemrum Nutanas postejer, men det bliver lidt dyrt i længden!

  • Ja, de er jo lette at lave selv, så jeg vil anbefale dig at lege videre med solsikke-pålægget. Den kan jo varieres en del 🙂

 • Den med solsikkekernerne er god inspiration til madpakkerne med masser af grønt. Tak for opskriften.
  Jeg lavede også engang en svampepate fra loisa Lorangs kogebog “Vild med grønt” , men den blev også meget løs. Har du nogle forslag til at gøre den mere fast – jeg tænkte lidt på at bruge noget kikærtemel til at “stive den af”

  • Jeg ville sørge for at afdryppe linserne endnu mere, og så ville jeg overveje at lave noget hørfrøslim (veganernes svar på æggehvide) til at binde den bedre sammen. Jeg er bange for, at melet ville gøre postejen for tung.

 • Come on, den solsikketing ser god ud!
  Inspiration til den forlængede weekend 🙂

  • Og den kan jo varieres ret meget, så det er bare om at få lavet den med ramsløg eller skvalderkål eller basilikum eller…. 🙂

 • Det lyder rigtig spændende! Jeg kunne sagtens finde på at prøve begge dine opskrifter, selv om jeg aldrig bliver veganer 😉

  • Det er i orden! Jeg er dog bange for, at du ikke vil holde lige så meget af mit næste benspænd – så er du advaret 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *