vegansk pålæg, pålæg, vegansk, vegetar, solsikkekerner, forårsløg, spidskommen, hvidløgJeg havde lovet MissMuffin at blogge lidt forskellige slags vegansk pålæg, men udover mungbønnehumusen har jeg fået gjort så meget ved det. Ganske vist fungerede linsefarsbrødet ganske godt som pålæg dagen efter, men her i weekenden tog jeg revanche og lavede to forskellige slags pålæg. Begge fandt jeg inspiration til, da jeg surfede på vegetarkontakt.dk, hvor jeg legede videre med de opskrifter på vegansk pålæg, jeg var faldet over.

Vegansk pålæg med solsikkekerner

100 g solsikkekerner
2 forårsløg, hakkede
citronsaft
1-2 spsk olivenolie
½ tsk spidskommen
1 fed hvidløg
salt og peber

Kog solsikkekernerne i tre minutter og lad forårsløgene koge med det sidste halve minut. Hæld vandet fra og blend solsikkekernerne og forårsløgene med resten af ingredienserne. Put det i et skoldet glas og opbevar det i køleskabet.

Note: Fin mild smag, hvor jeg især nød den tydelige smag af solsikkekernerne. Du kan evt. skrue op for smagen ved at tilsætte mere krydderi, men jeg syntes nu, at denne havde en fin balance.

vegansk pålæg, pålæg, vegansk, vegetar, postej, linse- og champignonpostej, linsepostej, grønne linser, svampe, citroner, røget paprika, soyasauceVegansk pålæg – linse- og champignonpostej

3 dl grønne linser
150 g brune champignoner, skåret i skiver
saften fra en halv citron
olivenolie
2 tsk røget paprika
2 spsk soyasauce
salt og peber

Kog linserne godt møre. Steg imens svampene i olie på en pande ved høj varme. Tilsæt røget paprika undervejs. Hæld vandet fra linserne og smid svampene op i gryden. Tilsæt citronsaft, soyasauce og lidt olivenolie. Blend det hele med en stavblender og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie for mere lind konsistens og mere fedme i smagen.

Note: Udmærket postej, men den var lidt for lind til mig, så jeg sørger for at afdryppe linserne i længere tid næste gang. Samtidig vil jeg i dette tilfælde skrue endnu mere op for smagen og tilsætte flere krydderier næste gang.