Tomattærte, svampetærte og et hurra!

Tomattærte, svampetærte og et hurra!

Hrm! Jeg er altså lidt bagud med at blogge, og nu tror jeg snart, jeg må få skrevet opskrifterne ned på et stykke papir, inden jeg glemmer dem – noget jeg meget passende kan gøre lidt senere i dag, når jeg skal med toget.

Tidligere på ugen havde jeg brug for at rydde op i køleskabet, og en af de bedste måder at gøre det på er at lave tærte! Nu er jeg ellers ikke så meget til tærter, men efter februars benspænd har det hjulpet på det, så jeg besluttede mig for at lave en tomattærte og en svampetærte. Jeg fiflede mig frem til en ny kombination mht. dejen, og den blev jeg så tilfreds med, at det er min nye yndlingstærtedej!

Svampetærte

4 personer

Dej:
100 g koldt smør
50 g fuldkornsrugmel
ca. 150 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk tørret timian
1 æg

Fyld:
400 g champignon i skiver
lidt smør
1 spsk tørret rosmarin
salt og peber
2 dl friskrevet maasdamer ost
3-4 spsk fintrevet parmesan
ca. 3 dl yoghurt naturel
1-2 æg

Ingredienserne til dejen blandes grundigt sammen, og dejen trykkes ud i et tærtefad, prikkes et par gange med en gaffel og bages ved 180 grader i ca. 20 minutter. Svits svampene i lidt smør på panden sammen med rosmarin. Fordel svampene på tærtebunden og drys lidt salt og peber på. Pisk æg, ostene og yoghurt naturel sammen og fordel ud over tærten, inden du bager den ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Note: Denne svampetærte er en dejlig madtærte, som egner sig glimrende som et simpelt måltid sammen med en salat eller som tilbehør til en kødret.

Tomattærte
4 personer

Dej:
100 g koldt smør
50 g fuldkornsrugmel
ca. 150 g hvedemel
1 tsk salt
1 æg

Fyld:
ca. 400 g tomater i skiver
en lille håndfuld friske basilikumblade
salt og peber
2 dl friskrevet maasdamer ost
ca. 3 dl yoghurt naturel
1-2 æg

Ingredienserne til dejen blandes grundigt sammen, og dejen trykkes ud i et tærtefad, prikkes et par gange med en gaffel og bages ved 180 grader i ca. 20 minutter. Læg tomatskiverne på dejen og fordel basilikumblade over. Drys lidt salt og peber på. Pisk æg, ost og yoghurt naturel sammen og fordel ud over tærten, inden du bager den ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Note: Dejlig saftig tærte, hvor kanten er sprød og lækker – passer godt til tomaterne. Jeg har ellers været lidt tilbageholden mht. tærter, fordi de let kan blive ‘bløbbede’, men med denne sprøde kant er der ikke fare for det – uhm!16 thoughts on “Tomattærte, svampetærte og et hurra!”

 • Tillykke med de mange læsere! – det er flot 😀

  De tærter ser virkelig godt ud og min erfaring er også at groft mel i dejen gør at de ikke bliver så smattede, men dejligt sprøde. Svampe og rosmarin er bare en skøn sammensætning…..

  Mange hilsner
  Birthe

 • Jeg er jo vild med tærter – og tror lige, at jeg skal skrive din nye tærtedej bag øret.
  Fungerede formene? Jeg tror, at de er med til at gøre bunden ekstra sprød. Metallet leder varmen meget bedre en porcelænforme.

  Tillykke med alle læserne! Det er nu også altid en fornøjelse at læse med her!!

 • Det lyder rigtig spændende! Vi er meget glade for tærter, så jeg glæder mig at prøve dine to opskrifter, Piskeris.

  Tillykke med de 150 faste læsere 🙂

 • Foodfanatic – tusind tak 🙂
  Nej desværre – jeg skal til fødselsdag den 7., og jeg kommer til Århus weekenden efter, så det bliver lidt for voldsomt at skulle frem og tilbage to weekender i træk.

 • NYBH – tusind tak!

  Jeg må faktisk tilstå, at jeg glemte en enkelt ingrediens i den opskrift – nemlig revet parmesan, som jeg også puttede i – så det vil jeg straks tilføje!

 • Hanne – ja, den var rigtig god! Dejligt at jeg for en gang skyld kunne tage bunden ud og servere den uden fad – meget praktisk og smukt 🙂

  Og tusind tak 😉

 • Lene – mange tak 🙂
  Med denne dej går det ret let, for det kræver ikke hviletid eller bagning med ærter oven på dejen – bare direkte i ovnen, bage og så fyld på og bage igen!

 • Uhm, lækre tærter 🙂

  Er du vimmer hvor var MASH godt! Jeg blogger bare ikke om det nu, for jeg skal skrive en anmeldelse til Madmagasinet først.

  Men så er det store spørgsmål nu om vi skal på Klassisk 65 eller MASH d. 13/11?

 • Klidmoster – mange tak!
  Hæhæ, tænkte nok, at det var et sted for dig 😉

  Selvom MASH er godt, så vil jeg foretrække Klassisk 65, for det sted har vi ikke en udgave af her på Sjælland 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *