Februar: Tærter

Februar: Tærter

Jeg har aldrig rigtig dyrket konceptet tærter. Det er ellers en let måde at lave mad på, og jeg kender flere, som ser det som en god og enkel måde at få aftensmad på. Efter et års tid i blogland har jeg dog efterhånden set så mange spændende tærter, at jeg har fået appetit på at få afprøvet nogle flere typer, så februars benspænd bliver tærter – vel at mærke mindst to gange om ugen!

Og i dag kunne jeg meget passende bage den første, hvor jeg – meget oplagt – fandt inspirationen i ‘Tænd på med tærter, tryl med tilbehør’. Jeg købte dog ricotta i stedet for hytteost, og fløden havde jeg sat af i huset (og lavede aftensmaden i lejligheden – smart smart), så den blev erstattet af skummetmælk. Men ellers gjorde jeg da næsten som den oprindelige opskrift… her er sådan, som jeg lavede den.

Kartoffeltærte med dijonsennep

5-6 personer

Dej:
250 g hvedemel
125 g smør
½ tsk salt
½ dl vand

Æggemasse:
250 g ricotta
1 dl skummetmælk
2 æg
3 tsk dijonsennep
1 tsk timian
½ tsk revet muskatnød
salt og peber

Fyld:
300 g revne rå kartofler
1 lille rødløg i små tern

50 g revet emmenthaler

Smuldr smørret i melet og ælt det sammen med salt og vand. Rul dejen ud på et meldækket bord eller gør som jeg, der pt. ikke har nogen køkkenbordsplads – mas den ud i tærtefadet med fingrene. Læg et stykke bagepapir oven på tærtedejen og hæld linser eller kikærter ud over, så papiret bliver holdt nede på midten af tærtefadet. Forbag tærten ved 200 grader i 30 minutter.

Pisk ingredienserne til æggemassen sammen og vend de revne kartofler samt rødløget i. Fordel massen ud over den forbagte tærtebund og drys den revne ost ud over. Bag tærten ved 200 grader i omkring 30 minutter.

Note: Tærten var meget mild og egnede sig fint som tilbehør. Jeg vil dog sætte pris på lidt mere smag, så en anden gang vil jeg nok putte flere krydderier i eller måske bruge mere dijonsennep, for den kunne næsten ikke smages. Jeg spiste den sammen med en timiankrydret kotelet samt en grøn, frisk salat.

Se de tærter, jeg lavede i denne måned



26 thoughts on “Februar: Tærter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *