Pasta med ærtecreme og stegte jordskokker
Dette er en af de billigste og letteste retter, jeg laver i denne måned. Den er tilmed også vegetarisk, men du kan selvfølgelig altid vælge at stege et stykke kød og servere det til – så bliver retten blot dyrere.
Pasta med ærtecreme og stegte jordskokker
2 personer
200-250 g pasta – gerne skruer
300 g frosne ærter
½ dl fintrevet fast ost – for eksempel Hirten ost
salt og peber
citronsaft
150 g jordskokker
smør
Skrab jordskokkerne med en lille urtekniv, skær dem i mindre stykker og steg dem på en pande i lidt smør. De må gerne have lidt bid, så lad være med at stege dem alt for længe.
Kog pastaen. Sideløbende med dette bringer du en lille gryde i kog og giver ærterne et par minutter i det kogende vand. Hæld vandet fra – gem ca. en dl af væden – og blend ærter, revet ost plus en del af væden til en jævn creme. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt evt. lidt mere ost.
Vend ærtecremen i den kogte pasta og hæld de stegte jordskokker over lige inden serveringen.
Note: Grøntsagscreme er en meget let og enkel måde at snige flere grøntsager ind i madlavningen. Jeg er begyndt at savne sommergrøntsagerne, så de frosne ærter er også en god måde at få en mundfuld sommer her i den kolde tid – og så lyser den panggrønne ret i den grad op på spisebordet.
Det ser dejligt ud – bruger du ikke fuldkornspasta?
Mit besøg hos Søren Wiuff i går havde lige været noget for dig, tror jeg 🙂
Ikke så tæt – jeg synes ikke, der er så mange interessante varianter (og så spiser jeg meget sjældent pasta :)).
Ja, fantastisk billede du havde!
Ej hvor ser det skønt ud, det tror jeg da at jeg skal prøve – har lidt jordskokker liggende i køleskabet 🙂 Mvh Maria
Ind imellem undrer jeg mig over, hvorfor jeg ikke laver den slags grøntsagspureer noget oftere og bruger til at vende pasta, ris eller kartofler i – det fungerer så godt!
Sikke en lækker grøn farve !!! Troede først det var kyllingestykker der lå sammen med pastaen. Lækkert ser det ud.
I går svitsede jeg hakket okserød med rød karrypasta og løg. Derefter kom jeg et helt fint snittet spidskål i og til sidst kogte nudler. En ret der blev modtaget rigtig godt af store og små. Den var nem, billig og virkelig hurtig at lave !! Yay 😀
Man kan også sagtens bruge kylling, men ja – jeg er også ret pjattet med den farvestrålende ret! Uhm, det lyder også godt 🙂
MUUUMS, nemt, fint og lækkert !! Og en super fin måde, at få bugt med rester på både frys og køl. 🙂
Ja, man kan kombinere det på mange måder – og så var det så skønt at få lidt ærter igen… 🙂