Pestosnegle

Pestosnegle

Disse pestosnegle lavede jeg som tilbehør til græskar- og gulerodssuppen. Basilikum er ganske vist ikke i sæson, men vi har nusset godt om den basilikumplante, der har stået i vores vindueskarm de seneste måneder, så den har levet fint – indtil nu, for den måtte lade livet, da jeg skulle bruge alle de resterende blade!

Pestosnegle

22-25 stk.

Dej:
25 g gær
5 dl håndvarmt vand
3 dl rugmel
6 dl hvedemel
2 tsk salt
1 spsk sirup eller honning

Fattigmands-pesto:
Jeg fulgte opskriften på verdens bedste pesto, men lavede kun en halv portion og udskiftede flere af ingredienserne. Pinjekernerne blev udskiftet med saltede peanuts (dem i den røde pose fra Netto er gode), mens parmesanen blev udskiftet med en lækker hård ost, Hirten, som jeg er blevet ret glad for. Den koster ca. det samme som Pecorino, som mange bruger som erstatning for parmesan, men Hirten smager langt bedre. Jeg ville gerne have haft endnu mere basilikumsmag i pestosneglene, så jeg vil anbefale dig at tage en stor håndfuld, når du laver denne.

Rør gæren ud i vandet og tilsæt rugmelet. Rør det ud i vandet og tilsæt så salt, sirup og halvdelen af hvedemelet. Rør det grundigt sammen og tilsæt så mere og mere af hvedemelet, indtil det er brugt helt op. Ælt dejen grundigt – enten med hænderne eller med en grydeske – og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted – det tager ca. en time.

Strø en særdeles gavmild mængde hvedemel ud på køkkenbordet og spred det godt ud. Vip dejen ud af skålen, ælt den lidt og rul den så ud på bordet med en kagerulle, så dejen formes til en aflang firkant på ca. 1 cm højde.

Lav pestoen med en stavblender eller i en blender og smør noget af den ud på dejen – det er ikke sikkert, at du skal bruge al pestoen, og du bør ikke putte et alt for tykt lag på, da det så bliver sværere at rulle dejen sammen til sidst.

Rul nu forsigtigt dejen sammen på den lange led (så du får flest snegle ud af det). Det er her, du finder ud af, om du har puttet nok mel på bordet 🙂

Beklæd to bageplader med bagepapir og skær dejrullen ud i passende stykker – jeg mener, mine stykker var ca. 2½ cm brede – og læg pestosneglene på bagepladerne. Tryk dem lidt ud i midten, så det er lettere at se pestosnirklerne. Lad dem hæve et kvarters tid, inden de bages ved 210 grader i 20-25 minutter.

Note: Saftige, sprøde og ret mættende. Jeg ville som sagt gerne have haft lidt kraftigere basilikumsmag, så den ingrediens må du gerne være ekstra gavmild med. Disse pestosnegle kan selvfølgelig laves med alle slags pesto. Når foråret kommer, kan du jo evt. gå på ramsløgs-rov i de danske skove og lave en kraftig ramsløgspesto, som du kan bruge i disse madsnegle.7 thoughts on “Pestosnegle”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *