Lørdag var en helt og aldeles fremragende dag! Om formiddagen nåede jeg både at bage sandwichboller samt være til release på det nye BodyCombat-program, hvilket altid er underholdende. Gemalen var så venlig at hente mig lige bagefter, så vi kunne suse hjem og ordne de sidste forberedelser, inden vores gæster dukkede op til frokost.

Efter maden stod den ellers på brætspil og hygge resten af dagen – kun afbrudt af kagespisning om eftermiddagen (vi havde fået rester med hjem fra fodboldkagen) samt aftensmad, der havde græsk tema denne gang.

Opskriften på sandwichboller har jeg fra ‘Amos store bagebog 2′, og den levede fint op til forventningerne. Jeg glæder mig allerede, til jeg skal prøve flere opskrifter derfra!

Sandwichboller
12 stk.
sandwichboller, boller, sandwich, hvedemel, fuldkornshvedemel, gær, hørfrø, solsikkekerner, müsli, sirup, havregryn, kokosmel, æg
500 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
5 dl vand
50 g gær
1 dl hørfrø
1dl solsikkekerner
2dl müsli
½ dl sirup
½ dl olie
2 spsk havregryn
1 dl kokosmel
2 tsk. salt
1 æg til pensling

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen, til den er elastisk, men stadig lidt klistret. Lad den hæv lunt og tildækket til dobbelt størrelse – det tager ca. en halv time. Slå dejen ned og form den til 12 boller. klap hver bolle flad (ca. 2 cm) og sæt dem på en bageplade. Lad dem hæve i ca. 15 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem på midterste rille i 20 minutter ved 220 grader.

Note: Vi havde ikke mere müsli i huset, så jeg brugte i stedet 1 dl havregryn og 1 dl hakkede hasselnødder. Jeg kom desuden til at bruge 1 dl sirup i stedet for en halv, hvilket gjorde bollerne mere søde i smagen (uden at det dog smagte dårligere af den grund)

Græsk farsbrød
6-8 personergræsk farsbrød, farsbrød, græsk, hakket kalvekød, hakket svinekød, svinekød, feta, oliven, oregano, basilikum, timian, chilisauce, bacon

1 kg hakket kalv- og svinekød
½ glas feta i krydderolie
1 lille glas sorte oliven
2 tsk oregano
2 tsk basilikum
2 tsk timian
salt
3-4 spsk sød chilisauce
bacon
lidt olie

Oliven hakkes og blandes i det hakkede kød sammen med feta, krydderierne og den søde chilisauce. Kødet formes til et ‘brød’ og dækkes af bacon. Det pensles med lidt olie og drysses med lidt salt, inden ‘brødet lægges i et fad og sættes i ovnen i en time ved 200 grader.

Note: Det er første gang, jeg laver græsk farsbrød, men bestemt ikke sidste gang! Selvom det var ren improvisation, så blev resultatet overraskende godt. Angivelserne af krydderimængden er lidt på slump.

Aubergine-squashfad
4-6 personeraubergine-squashfad, squash, aubergine, tomater, dåsetomater, parmesan, oregano, timian

1 squash
1 aubergine
1 dåse hakkede tomater
50 g friskrevet parmesan
1 tsk oregano
1 tsk timian
lidt salt

Squash og aubergine skæres i skiver. Læg først et lag squash i et lille fad og dernæst et lag aubergine. Hæld halvdelen af dåsens indhold ud over grøntsagerne. Læg derpå endnu et lag af squash og derefter aubergine og slut af med resten af de hakkede tomater. Drys krydderier ud over og slut af med parmesanosten.

Put i ovnen ved 200 grader og giv det ca. en halv time.

Aftensmaden – nydt sammen med kogte ris, ond og doven tzatziki samt et glas ouzo!