Krydrede farsspyd, friturestegte løgringe og tomatsalsa

Vi har jo haft travlt med alt muligt andet, så vi har ikke fået spillet så meget brætspil på det seneste, men der fik vi taget revanche i dag! Vi havde to venner på besøg allerede fra tidlig eftermiddag, og så har vi ellers hygget os hele dagen – herligt!

Når vi har brætspilsdage, plejer jeg at lave noget rimelig simpelt til aftensmad, da jeg helst vil sidde med ved bordet så meget som muligt og derfor ikke har tid til at stå i køkkenet. Maden blev derfor også ret enkel i dag. Opskriften på friturestegte løgringe har jeg fra denne blog, og resten eksperimenterede jeg mig frem til.

oksekødsspyd, farsspyd, hakket oksekød, chilisauceKrydrede farsspyd
5-6 personer

800 g hakket oksekød
5 spsk sød chilisauce
2 tsk timian
1 tsk oregano
salt

Ingredienserne blandes sammen og formes som aflange, buttede pølser. Lidt salt drysses over, og de sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Når de er færdigstegte, tages de ud af ovnen, og et træspyd stikkes forsigtigt i hver af ‘pølserne’.

Note: Vi havde købt en pakke med 800 g oksekød, og der var ingen plads i fryseren, så jeg valgte at lave en større portion – så kan vi nemlig få rester i morgen.

friturestegte løgringe, løg, kærnemælk, cayennepeber, fritureolie, fritureFriturestegte løgringe
3-4 personer

2 store løg
4½ dl kærnemælk
4½ dl hvedemel
4 spsk cayennepeber
1 håndfuld salt
10-15 vrid frisk peber
olie til friture

Skær løgene tyndt ud i ringe. Jo tyndere desto bedre. Fordel dem i en skål og dæk dem med kærnemælk i mindst en time. bland de tørre ingredienser.

Varm olien til omkring 180 grader. Tag en håndfuld af løgringene og vend dem i melet. Ryst det overskydende mel af og kom i frituren. Fjern dem, så snart de bliver gyldenbrune.

Servér de friturestegte løgringe med mayonnaise, ketchup eller andet dip.

Note: Jeg lavede en lidt større portion friturestegte løgringe, da vi var fire personer (dvs. jeg lavede, så portionen passede til tre løg), og der var riiigeligt! Selvom vi spiste en del af dem, så var der mere end nok – jeg vil tro, at ovenstående opskrift godt kan dække fire personer. Jeg havde ikke så meget cayennepeber, så en tredjedel blev skiftet ud med paprika. Løgringene smagte rigtig godt, men vi er ikke vant til fastfood, så de slog også hårdt – vores maver var lidt groggy bagefter 🙂6 thoughts on “Krydrede farsspyd, friturestegte løgringe og tomatsalsa”

 • Det ser meget lækkert ud, Piskeris, men jeg tror, jeg vil afholde mig fra at afprøve de friturestegte løgringe – jeg kunne tænke mig, at det næsten er umuligt at stoppe med at spise af dem 😉

  Ha' en god søndag!

 • Hej Sifka!
  Jeg er helt enig – jeg savner dog lidt at føle det rebelske sus, som jeg får, når jeg har fundet en opskrift frem og så begynder at lave helt om på den! 😀

  Hav en god søndag!

 • Wow, det der løgringe ser vildt gode (og syndige) ud 🙂

  Men jeg kan godt forstå at det er hård kost for maven.

  Hvad for noget olie brugte du til at stege dem i?

 • Klidmoster – smagen var der bestemt ikke noget i vejen med. Vi er blot ikke så vant til olieret mad 🙂

  Jeg brugte noget olie til friturestegning. Sådan en dunk ser i øvrigt ret voldsom ud på bordet, for den er væsentlig større end de normale flasker med madolie – men man skal jo også bruge en del, når man frituresteger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *