Spinatfyldte pandekager

spinatfyldte pandekager, spinat, fløde, hvedemel, hakket oksekød, oksekød, ost, hvidløgFebruars mad-med-dej-benspænd slutter af med madpandekager – nemlig disse spinatfyldte pandekager, som jeg lavede en bunke af i weekenden. De spinatfyldte pandekager blev en del af min fyld-fryseren-med-dejlig-hurtigmad (ligesom med de spicy boller i karry og en kraftig kødsauce).

Pandekagerne lavede jeg på slump, men du kan for eksempel hente inspiration i mine rugpandekager eller karrypandekager. Der er fyld nok til 9-10 store pandekager.

Spinatfyldte pandekager

9-10 stk.

9-10 store pandekager
600 g magert hakket oksekød
en god klat smør
4 fed hvidløg, hakkede
700 g frossen spinat, optøet
2½ dl fløde
½ dl fuldkornshvedemel
salt og peber

Derudover:
Friskrevet ost – for eksempel cheddar

Smelt smørret i en stor gryde og svits derefter hvidløgene ved mediumvarme. Tilsæt kødet og brun det godt. Vend spinaten i kødet og hæld fløde i. Lad det simre i ti minutter og rør så hvedemel i for at tykne det. Smag til med salt og peber. Lad fyldet køle helt af i køleskab, så det kan samle sig.

Bag pandekagerne og rul dem sammen med spinatfyld i. Læg de spinatfyldte pandekager i et ildfast fad – til to personer anbefaler jeg 1-2 pandekager hver afhængig af, hvor sultne I er og om I serverer salat ved siden af. Drys en håndfuld friskrevet ost over pandekagerne og giv dem derefter 20 minutter ved 200 grader.

Note: Mmm! De spinatfyldte pandekager vakte lykke. De mætter godt og er samtidig en fin måde at få sneget noget mere spinat ind i kosten. Du kan selvfølgelig også tilføje flere grøntsager – for eksempel champignons – til fyldet.

spinatfyldte pandekager, spinat, fløde, hvedemel, hakket oksekød, oksekød, ost, hvidløg

12 thoughts on “Spinatfyldte pandekager

  1. Det lyder rigtig lækkert 🙂 Jeg har været i Søstrene Grene for at lure efter den tallerken, vi snakkede om, men de havde ikke noget, der lignede. Til gengæld fandt jeg en anden meget fin tallerken i en anden butik, som jeg glæder mig til engang at bruge, når der skal tages billeder. Når jeg lige får mod til at skifte fra klassisk hvid til en anden farve/andet mønster. 🙂

  2. Minder om sidste tur til Florida…..
    Stedet vi fik noget meget tæt på disse, kunne man også vælge at få kylling i – så var der en tynd kyllinge”stav” i midten.

  3. Jeg tror, jeg vil lave hele portionen, og så smide ‘de for mange’ i fryseren – så er der nem og dejlig mad til et par dage og kan fint serveres med flødestuvede champignons og/eller salat.

    • Lige præcis – jeg glæder mig også til at tage vores ekstra pakker ud af fryseren på en af de travle dage 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *