Spinatfyldte pandekager
Februars mad-med-dej-benspænd slutter af med madpandekager – nemlig disse spinatfyldte pandekager, som jeg lavede en bunke af i weekenden. De spinatfyldte pandekager blev en del af min fyld-fryseren-med-dejlig-hurtigmad (ligesom med de spicy boller i karry og en kraftig kødsauce).
Pandekagerne lavede jeg på slump, men du kan for eksempel hente inspiration i mine rugpandekager eller karrypandekager. Der er fyld nok til 9-10 store pandekager.
Spinatfyldte pandekager
9-10 stk.
9-10 store pandekager
600 g magert hakket oksekød
en god klat smør
4 fed hvidløg, hakkede
700 g frossen spinat, optøet
2½ dl fløde
½ dl fuldkornshvedemel
salt og peber
Derudover:
Friskrevet ost – for eksempel cheddar
Smelt smørret i en stor gryde og svits derefter hvidløgene ved mediumvarme. Tilsæt kødet og brun det godt. Vend spinaten i kødet og hæld fløde i. Lad det simre i ti minutter og rør så hvedemel i for at tykne det. Smag til med salt og peber. Lad fyldet køle helt af i køleskab, så det kan samle sig.
Bag pandekagerne og rul dem sammen med spinatfyld i. Læg de spinatfyldte pandekager i et ildfast fad – til to personer anbefaler jeg 1-2 pandekager hver afhængig af, hvor sultne I er og om I serverer salat ved siden af. Drys en håndfuld friskrevet ost over pandekagerne og giv dem derefter 20 minutter ved 200 grader.
Note: Mmm! De spinatfyldte pandekager vakte lykke. De mætter godt og er samtidig en fin måde at få sneget noget mere spinat ind i kosten. Du kan selvfølgelig også tilføje flere grøntsager – for eksempel champignons – til fyldet.
Det lyder rigtig lækkert 🙂 Jeg har været i Søstrene Grene for at lure efter den tallerken, vi snakkede om, men de havde ikke noget, der lignede. Til gengæld fandt jeg en anden meget fin tallerken i en anden butik, som jeg glæder mig til engang at bruge, når der skal tages billeder. Når jeg lige får mod til at skifte fra klassisk hvid til en anden farve/andet mønster. 🙂
Godt at du fandt noget andet spændende, når nu de ikke havde den, du kom efter i første omgang 🙂
Ja, det var dejligt 🙂 Tillykke med fødselsdagen! 🙂 Håber, du får en rigtig dejlig dag. Lurede lige andetsteds, at det er i dag 🙂
Tak for det! Jep, rigtig fin dag – dog har jeg dovnet lidt her til aften, hvor jeg forbereder mad til gæster i morgen, men mon ikke jeg når det alligevel? 😉
Dejligt at høre 🙂 Det når du nok. Man skal også have lov til at nyde sin fødselsdag uden stress. 🙂
Minder om sidste tur til Florida…..
Stedet vi fik noget meget tæt på disse, kunne man også vælge at få kylling i – så var der en tynd kyllinge”stav” i midten.
(edit: uden okse selvfølgelig)
En tur til Florida – det lyder nu ret skønt 🙂
Jeg tror, jeg vil lave hele portionen, og så smide ‘de for mange’ i fryseren – så er der nem og dejlig mad til et par dage og kan fint serveres med flødestuvede champignons og/eller salat.
Lige præcis – jeg glæder mig også til at tage vores ekstra pakker ud af fryseren på en af de travle dage 🙂
Ser supergodt ut! Disse må jeg teste ut, jeg lager stort sett søte pannekaker, så fint med litt forandring. 🙂
Mange tak!
Så må jeg også anbefale dig at prøve disse:
https://piskeriset.dk/saftige-spinatpandekager/
https://piskeriset.dk/graeskarpandekager/
https://piskeriset.dk/gulerodspandekager-med-roedbedefyld/