Gulerodspandekager med rødbedefyld

gulerodspandekager, pandekager, madpandekager, hvedemel, æg, rugmel, rapsolie, timian, gulerødder, rødbeder, røde bønner, røde linser, korianderI weekenden havde jeg inviteret gæster – herunder Vegetarvennen, som desværre ikke tåler mælkeprodukter. Derfor skeler jeg ofte til det veganske køkken, når jeg laver maden, så der er kun én ingrediens, du skal ændre i opskriften på gulerodspandekager for at gøre dem veganske – nemlig æggene (her bruger veganere som regel hørfrøslim). Ellers burde både gulerodspandekager og rødbedefyld kunne spises af både vegetarer, veganere – og såmænd også kødspisere, for det er nu skønt med sådan et skud grøntsager, især her i juletiden.

Jeg brugte min opskrift på grønkålspandekager som udgangspunkt, da jeg kreerede disse gulerodspandekager.

Gulerodspandekager
ca. 8 tykke pandekager

300 g revne gulerødder
2 dl rugmel
4 dl hvedemel
6 dl vand
4 æg
2 spsk rapsolie
1 tsk salt
2-3 tsk timian

rapsolie til at stege pandekagerne i

Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Steg pandekagerne på en mediumstor pande – de må gerne være lidt tykke.

Rødbedefyld med bønner og linser
nok til 4-5 pandekager

300 g kogte rødbeder, skåret i tern
200 g kogte røde bønner
3 dl røde linser
2-3 spsk rapsolie
lidt vand
2-3 tsk stødt koriander
salt og peber

Rødbederne kogte jeg møre tidligt på dagen og lod dem afkøle, inden jeg fjernede skindet på dem. De røde bønner var lagt i blød dagen inden og blev kogt møre et par timer inden, at jeg skulle bruge dem.

Kog de røde linser så møre, at de splatter ud. Hæld vandet fra og blend linserne til en jævn masse. Rør rapsolie i og smag til med koriander og salt. Vend rødbedetern og røde bønner i linsecremen. Smag til en gang mere med peber samt evt. koriander og salt.

Servér disse gulerodspandekager lune med rødbedefyld på. Pynt evt. anretningen med lidt fintsnittet kål – sådan for at give det et grønt pift.

gulerodspandekager, pandekager, madpandekager, hvedemel, æg, rugmel, rapsolie, timian, gulerødder

2 tanker om "Gulerodspandekager med rødbedefyld"

  1. Hvor lyder det lækkert – og det ser også supergodt ud! Jeg vil straks gemme opskriften.
    Jeg har besøgt en torvehal i dag, som jeg tror, kunne være noget for dig 🙂

    • Det er nemlig skønt med madpandekager – vi snuppede to af de resterende til aftensmad i dag 🙂

      Det lyder spændende – det kan være, jeg så skal tage på udflugt i det nye år 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *