Pizza med squash, gedeost og salte mandler

pizza med squash og gedeost, pizza, vegetar, grøntsagspizza, gær, salt, olivenolie, durummel, hvedemel, squash, gedeost, røgede mandler, mandler, oreganoHer til frokost fik vi et par utraditionelle pizzaer – nemlig pizza med squash! Jeg har haft pizza-crawing de sidste dage, og da jeg havde set en anderledes form for fyld i et Boligliv på et tidspunkt, måtte jeg hellere prøve det af. Jeg lavede dobbeltportion af dejen og brugte halvdelen til vores frokost og den anden halvdel til to bunde, som jeg bagte få minutter og smed i fryseren. Så er de klar til en hurtigt frokost eller aftensmad en anden dag. Dejen skulle have været med hvedemel, men vi var løbet tør, så jeg brugte durummel i stedet.

Pizza med squash, gedeost og saltede mandler
4 minipizzaer

Pizzadej:
2½ dl lunt vand
50 g gær
3½ tsk salt
3½ spsk olivenolie
400-500 g durummel (men helst hvedemel eller en blanding)

Gæren opløses i vandet og de resterende ingredienser blandes i. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en halv time. Del derefter dejen i fire kugler og rul dem ud. Put fyld på.

Fyldet:
1 squash
150 g gedeost
1 håndfuld saltede, røgede mandler
lidt olivenolie
1 tsk oregano
salt

Sæt en bageplade i ovnen og sæt den på 225 grader. Smør bundene med lidt olivenolie og læg dem på et stykke bagepapir. Skær squashen og gedeosten i tynde skiver og læg dem oven på bundene – første squash og dernæst gedeost. Hak mandlerne og drys dem over sammen med oregano og lidt salt.

Træk bagepapiret med pizzaerne over på den varme bageplade og bag pizzaerne i 10-15 minutter.

Note: Pizza med squash er en ganske fin pizzaudgave, som blev spist med velbehag. Den mætter dog en hel del, så jeg er godt fyldt lige nu.

Netop som vi skulle spise, kom Aarstiderne forbi med vores første grøntsagskasse! Jeg har længe tænkt på at prøve deres abonnementsordning, og gemalen syntes, det var en god idé. Da de tilmed har et godt tilbud på stenbiderrogn for tiden, så tænkte jeg, at vi hellere måtte komme i gang. Den første sending indeholdt en basiskasse med grøntsager – blandt andet nogle meget flotte gulerødder i forskellige farver – og så havde jeg bestilt et kilo stenbiderrogn samt et Emmery’s brød med – det er jo påske.

13 thoughts on “Pizza med squash, gedeost og salte mandler

 1. Den pizza lyder altså lige som noget for mine smagsløg. Måske skulle man kaste sig over den – og så bare bilde HJEGM ind, at det er feta og ikke gedeost?

 2. Linebine – jeps, det er en oplagt ret at lave i et utal af versioner. Jeg tror næsten, jeg vil bage nogle flere i weekenden og fryse ned, så vi har dem til en hurtig aftensmad en dag 🙂

 3. Det ser vel nok spændende ud med pizza i denne meget anderledes udgave!
  Jeg har tit tænkt på at abonnere på en af Aarstidernes grøntsagskasser, og jeg håber, du fortælle, om du bliver glad for dit abonnement.

 4. Madame – indtil videre var udpakningen i hvert fald tilfredsstillende. Jeg har allerede forelsket mig i de gule og rødlilla gulerødder, der var med, og jeg glæder mig til at prøve råvarerne 🙂

 5. Åh, det lyder som en lækker pizza, det skal prøves 🙂
  Lyder som en rigtig hyggelig dag I har haft, jeg elsker sådanne dage hvor man bare tuller rundt……

  Spændende med den grøntsagskasse og hvad I synes om det. Emmerybrød og stenbiderrogn, lyder til at påsken bliver god i år 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 6. NYBH – det har simpelthen været en skøn dag, men jeg kunne godt mærke, at jeg trængte til at slappe af, så dosmersedlen blev ikke helt så kort, som jeg havde håbet. Meeen – jeg ha rjo nogle dage at give af, så det tager jeg ganske roligt 🙂

  Vi har nu testet rogn og brød, og begge ting blev nydt med stort velbehag! Jeg skyndte mig også at rense resten af stenbiderrognene, så jeg kunne fryse dem ned med det samme – dejligt med små 'skattekister' i køleskabet 🙂

 7. Hvilken slags gedeost brugte du? Jeg har en hel squash (og 3 forskellige slags gedeost), så jeg er nødt til at prøve det af.

 8. Sif – jeg brugte en rimelig fast gedeost i rulle – kan desværre ikke huske mærke, men smagsmæssigt lå den nok et sted mellem mild og mellemstærk.

 9. Pingback: Flamküche – en funky pizza | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Pizza med basilikumpesto, lufttørret skinke og gedeost | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Flamküche - en funky pizza - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *