Flamküche – en funky pizza
Jeg så på et tidspunkt en opskrift på flamküche hos Newyorkerbyheart og var ret fascineret af pizzafyldets sammensætning, så det kom på listen over retter, jeg måtte prøve. Den anden dag fik jeg så sneget det ind som aftensmad. Jeg brugte en anden opskrift på pizzadej, men udskiftede halvdelen af melet med emmermel.
Flamküche stammer så vidt jeg ved fra Frankrig, men serveres også i Tyskland.
Flamküche
2 personer
1½ dl lunt vand
25 g gær
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
200 g emmermel
ca. 200-250 g hvedemel
Fyld:
2 spsk creme fraiche – jeg brugte 9%
1 pakke bacon – ristet sprødt og gyldent
1 rødløg i meget tynde skiver
friskrevet emmenthaler
Gæren opløses i vandet og de resterende ingredienser blandes i. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en halv time. Rul dejen ud og fordel fyldet i den rækkefølge, den er skrevet. Del derefter dejen i fire kugler og rul dem ud. Put fyld på. Bag pizzaen ved 225 grader i ca. 10-12 minutter. Servér den sammen med en frisk salat – jeg lavede en af avokado, agurk og blandede salatblade.
Note: Sammensætningen fungerer overraskende godt. Flamküche er en mild pizza, som fungerer godt sammen med en salat – alene vil den nok virke lidt tam, men sammen med salaten er den en udmærket frokost eller aftenmåltid.
Den har jeg også været fascineret af, tror også den kommer til at stå på min “to-do” liste 🙂 🙂
– Maj
Maj – ja, det er ikke lige en sammensætning, jeg har set før, så jeg kunne ikke nære mig og måtte afprøve den 😉
Flamkücken er bare mums – jeg har dog snydt når jeg har lavet den og købt færdig pizzadej i rulle – men den har vakt begejstring hos dem jeg har serveret den for.
Min favorit er med feta, oliven, løg og bacon.
Flamküche – funky pizza, men endnu ældre gammel egnsret fra Alsace hvis man skal have det historiske med 🙂
Uh, det smager så godt 🙂
Jeg plejer dog at tilsætte lidt muskatnød over cremefraichen, det pifter det lidt op 🙂
/Lise
http://lisepaasu.blogspot.com
hey, du fik den lavet 🙂
Det er en sjov sammensætning, som vist har en ret så gammel historie og efter jeg fik det første gang, har jeg set det flere steder….
Jeg skal helt klart have det lavet igen.
Mange hilsner
Birthe
I LOOOOVE flamkuchen, det er bare så godt..tænker, hvordan det mon virker med syrnet fløde 9 procent? De gange jeg har lavet den, har jeg brugt 18 eller 38 procent.
🙂
Boegeskov
Marianne – det lyder også som en interessant kombination! Da jeg var yngre, kunne jeg ikke lide oliven, men det har ændret sig siden, så det kan være, jeg snart skal eksperimentere lidt mere med at putte dem på pizzaen – der får de nemlig sjældent lov til at optræde 😉
Anne-Sofie – ja, det er vidst rigtig, den stammer fra det område 🙂
Lise B – det lyder som en fin tilføjelse, tak for tippet 🙂
NYBH – jeps, endelig fik jeg gjort noget ved listen 😀
Det lille køkken – i den oprindelige stod der også 38%, men jeg plejer kun at have 9% i køleskabet, så den brugte jeg i stedet – og det virkede fint 🙂
Det lyder spændende med denne udgave af pizza – bare der kommer en god og fyldig salat til, men det foreslår du også.
Madame – jeps, den skal have lidt modspil af noget grønt, men ellers en fin og enkel ret 🙂