Flamküche – en funky pizza

flamküche, flamküchen, pizza, gær, olivenolie, emmermel, hvedemel, creme fraiche, bacon, rødløg, ost, emmenthalerJeg så på et tidspunkt en opskrift på flamküche hos Newyorkerbyheart og var ret fascineret af pizzafyldets sammensætning, så det kom på listen over retter, jeg måtte prøve. Den anden dag fik jeg så sneget det ind som aftensmad. Jeg brugte en anden opskrift på pizzadej, men udskiftede halvdelen af melet med emmermel.

Flamküche stammer så vidt jeg ved fra Frankrig, men serveres også i Tyskland.

Flamküche
2 personer

1½ dl lunt vand
25 g gær
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
200 g emmermel
ca. 200-250 g hvedemel

Fyld:
2 spsk creme fraiche – jeg brugte 9%
1 pakke bacon – ristet sprødt og gyldent
1 rødløg i meget tynde skiver
friskrevet emmenthaler

Gæren opløses i vandet og de resterende ingredienser blandes i. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en halv time. Rul dejen ud og fordel fyldet i den rækkefølge, den er skrevet. Del derefter dejen i fire kugler og rul dem ud. Put fyld på. Bag pizzaen ved 225 grader i ca. 10-12 minutter. Servér den sammen med en frisk salat – jeg lavede en af avokado, agurk og blandede salatblade.

Note: Sammensætningen fungerer overraskende godt. Flamküche er en mild pizza, som fungerer godt sammen med en salat – alene vil den nok virke lidt tam, men sammen med salaten er den en udmærket frokost eller aftenmåltid.

15 thoughts on “Flamküche – en funky pizza

 1. Flamkücken er bare mums – jeg har dog snydt når jeg har lavet den og købt færdig pizzadej i rulle – men den har vakt begejstring hos dem jeg har serveret den for.
  Min favorit er med feta, oliven, løg og bacon.

 2. Flamküche – funky pizza, men endnu ældre gammel egnsret fra Alsace hvis man skal have det historiske med 🙂

 3. hey, du fik den lavet 🙂

  Det er en sjov sammensætning, som vist har en ret så gammel historie og efter jeg fik det første gang, har jeg set det flere steder….

  Jeg skal helt klart have det lavet igen.

  Mange hilsner
  Birthe

 4. Marianne – det lyder også som en interessant kombination! Da jeg var yngre, kunne jeg ikke lide oliven, men det har ændret sig siden, så det kan være, jeg snart skal eksperimentere lidt mere med at putte dem på pizzaen – der får de nemlig sjældent lov til at optræde 😉

 5. Det lille køkken – i den oprindelige stod der også 38%, men jeg plejer kun at have 9% i køleskabet, så den brugte jeg i stedet – og det virkede fint 🙂

 6. Pingback: Pizzaer i Provence | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *