Kinesiske dumplings med dippingsauce, chow mein med grøntsager

Det kan være meget farligt at læse blogs! Det vil jeg godt advare imod! For eksempel kunne jeg godt have brugt et advarselsskilt på MissMuffins blog i går morges, for der kom jeg til at læse om Camilla Plums bog ‘Jul’, som hun overvejede at købe, da den var på tilbud. Det tænkte jeg ikke så meget på i situationen, men da jeg var forbi Føtex i går eftermiddags, kom jeg tilfældigvis forbi boghylden. Og jeg så tilfældigvis den omtalte bog. Og jeg kom tilfældigvis til at købe den!

Argh! Så meget for at have et standpunkt om ikke at købe flere kogebøger lige foreløbig! Det er noget helt andet, når jeg den anden dag får en kogebog af min svigermor (jeg har allerede udset mig en opskrift, jeg skal prøve!) – for det er jo en gave! Men omvendt ser den nyindkøbte bog rigtig hyggelig ud, og jeg har faktisk ikke rigtig nogen julebøger…

I går aftes havde vi besøg af en af The Boys, som jeg spiller rollespil med. Jeg har ca. en milliard opskrifter liggende, som andre bloggere har anbefalet, så jeg havde kigget i mit arkiv og fundet en opskrift på kinesiske dumplings, som NYBH havde blogget på et tidspunkt. Den kombinerede jeg med en opskrift fra Nettokogebogen ‘Kinesisk køkken’, og det blev til en meget lækker og mættende aftensmad!

Kinesiske dumplings
6-8 personer
kinesiske dumplings, hvedemel, kinesisk, asiatisk, squash, svinekød, hakket svinekød, ingefær, forårsløg, soya, fishsauce
Dej:
480 g hvedemel
3 dl lunkent vand

Fyld:
300 squash, groftrevet
400 g hakket svinekød
10 g frisk ingefær, fintrevet
2 dl forårsløg, finthakket
1 tsk. groft salt, friskkværnet hvid peber
1 tsk. japansk soya
2 tsk. fishsauce

Bland ingredienserne til dejen og ælt den sammen i en skål. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad dejen hvile i ½ time. Skyl og riv squash groft og pres væsken ud af den – for eksempel ved at lægge det mellem et par stykker køkkenrulle og pres det. Bland squash med hakket svinekød, forårsløg, ingefær, salt, friskkværnet hvid peber, soya og fishsauce.

Del dejen i tre lige store dele. Rul dem ud en ad gangen til en pølse på 2½ cm i diamter – lad de andre ligge under det fugtige viskestykke imens. Skær dejpølserne i 1½ cm. lange stykker. Læg alle stykkerne under et fugtigt viskestykke. Fortsæt til der ikke er mere dej. Tag en lille dejklump og tryk den flad med midten af håndfladen, så den bliver rund. Rul den så ud med en dejrulle til den er ca. 6 cm. i diameter eller brug fingrene til at trykke dem ud. Læg ca. 1 tsk. fyld på midten og fold dem sammen om fyldet. Klem dejkanterne sammen med en gaffel, først på midten og derefter resten af kanten. Læg dem på et meldrysset fad eller på en bageplade med bagepapir, til de skal koges

Tag en stor gryde, hæld vand i og bring det i kog. Læg lidt dumplings i ad gangen, og når de flyder op til overfladen, hældes 1 dl koldt vand i, så kogningen ophører. Bring det så i kog igen og kog i ca. tre minutter. Tag dem op med en hulske og læg dem på et fad. Forsæt sådan indtil alle de kinesiske dumplings er kogt.

Herefter kan de serveres – eller alternativt steges lidt på en pande, til de får farve.

Note: Lækker og spændende ret! Jeg fik i øvrigt kun brugt halvt så meget squash, da jeg var kommet til at bruge den anden halvdel for et par dage siden. Retten er måske også en smule omstændelig, og den tager en del tid at lave, men da jeg ikke havde tjekket, at den var skrevet til så mange mennesker, så tog det selvfølgelig også noget tid at lave! Nu har vi da til aftensmaden i aften 🙂

Dippingsauce
6 personerdippingsauce, sauce, soya, riseddike, sesamolie, ingefær, hvidløg, chili, forårsløg, purløg

6 spsk god soya
4 spsk riseddike
1 tsk rørsukker
2 tsk sesamolie
2 tsk fintrevet, frisk ingefær
2 fed hvidløg, presset
lidt frisk, rød chili, finthakket
lidt af det grønne på forårsløg, finthakket
lidt purløg, finthakket

Det hele piskes sammen og smages til – den skal være sådan lidt syrlig i det.

Note: En anden gang laver jeg muligvis lidt om på blandingsforholdet, for jeg er ikke så god til soyasmag, og den var lidt for tydelig for mig i denne dip.

Chow mein med grøntsager
4-5 personerchow mein, æggenudler, nudler, asiatisk, skalotteløg, gulerødder, sukkerærter, bønnespirer, forårsløg, soya

250 g æggenudler
lidt olie
3 små skalotteløg skåret i både
3 små gulerødder skåret i stave
75 g sukkerærter
3 dl friske bønnespirer
3 forårsløg skåret i tynde skiver
1½ spsk lys soyasauce
lidt mørk sesamolie
salt og peber

Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Skyl dem i koldt vand, så kogningen stopper, og lad dem dryppe godt af. Lynsteg skalotteløg og gulerod i 30 sekunder i olie i en wok. Tilsæt sukkerærter, bønnespirer samt ægnudler og lynsteg endnu et minut. Kom forårsløg og soyasauce ved, bland det godt og smag til med lidt sesamolie, salt og peber.

Note: Fin som tilbehør, men jeg ville nok bruge flere grøntsager og færre nudler en anden gang.

chow mein, æggenudler, nudler, asiatisk, skalotteløg, gulerødder, sukkerærter, bønnespirer, forårsløg, soyaAftenens måltid – det smager og mætter rigtig godt!

18 thoughts on “Kinesiske dumplings med dippingsauce, chow mein med grøntsager

 1. Nøøj, – hvor ser det godt ud, det har sikkert været lidt af et arbejde, men jeg er sikker på, at det var det værd.
  Den opskrift bliver gemt.
  Knus
  Vibeke

 2. *Savle* det ser bare godt ud! Selvfølgelig er det omstændigt at lave sådan en omgang kinamad, men det ser bestemt ud til at være umagen værd. Jeg magter ikke at lave dejen selv, men planlægger at komme det der fyld i købt wonton dej.

  Hvad måtte du slippe for Camilla Plum bogen?

  God weekend 🙂

 3. Nu bliver jeg nødt til at lave dumplings igen, mmmm, de var gode 🙂
  Nu har jeg også fået købt wontondej, så måske er det lidt mindre omstændigt denne gang….
  Din chow mein ser lækker ud, jeg elsker sådan noget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 4. UNDSKYLD!
  Jeg kom jo så oss til at købe den idag, der er sq ikke meget selvkontrol i os to:)

  Det ser da bar super lækkert ud, det lyder hvertfald også som noget jeg kan li:)
  Det skal overvejes, om det ikke skal på menuen en weekend hvor der er fod tid..

 5. man har et standpunkt til man tager et nyt 😉 altså der er jo et par virkelig gode argumenter for at du blev nød til at købe den nu: 1 den var på tilbud og 2 du e rjo nød til at købe nu her før jul. det er jo tåbeligt at ønske sig en julebog i julegave 😉
  Det ser super lækkert ud 🙂 har aldrig smagt dumplings

 6. Vibeke! – det tog lidt tid, men det smagte rigtig godt! Ind imellem drillede dejen lidt, når der kom lidt meget fyld i dumpling, men ellers var det mest tidsfaktoren, som var udfordringen 🙂

 7. Klidmoster – det bliver nok heller ikke sidste gang, jeg laver det! Drømmer lidt om at lave flere dumplings eller lignende på et senere tidspunkt 🙂

  Jeg gav 99 kr. for bogen – tror den er på tilbud til det i flere af supermarkederne for tiden.

  Tak og i lige måde 🙂

 8. NYBH – lækker, lækker opskrift, du havde fundet – tak for, at du delte den med os andre 🙂

  Nu pønser jeg lidt på, om jeg skal have et par stykker i aften… 😉

 9. Jule Mig – det kan jeg godt forstå! Det afhænger også lidt af, hvilket humør jeg er i, men nu havde jeg råvarerne og tiden, og så var der var ingen undskyldning 🙂

 10. Pingback: Kinesiske dumplings med oksekød, shiitake og forårsløg og malaysiske satayer med oksekød | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Kinesiske dumplings med oksekød, shiitake og forårsløg og malaysiske satayer med oksekød | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *