Ingefær-kylling

ingefær-kylling, asiatisk, kyllingefilet, kylling, forårsløg, marinade, ingefær, hvidløg, karry, fiskesauce, kokosmælkJeg tog en ny kogebog i brug her til aften, da jeg kastede mig ud i en ret fra ‘Mere thaikøkken’ af Hanne Holm. Hendes første bog om thaimad, ‘Mit thaikøkken’, er blandt mine yndlingskogebøger og var den, der startede min fascination af thailandsk mad. Jeg har flere gange tænkt på at købe efterfølgeren, men fik det ikke gjort, så da jeg for nylig fik muligheden for at skrive om nogle kogebøger fra forlaget Klematis, slog jeg selvfølgelig til.

Det er en ret, der er let og rimelig hurtig at lave, og så kræver den ikke så mange ingredienser. Jeg havde ikke taget nær så meget kød op, som opskriften foreskriver, men jeg beholdt mængden af de andre ingredienser, så du kan sagtens bruge lidt mere kød til den samme mængde marinade herunder. Til gengæld havde jeg noget ingefær, der skulle bruges, så den brugte jeg lidt mere af – og øh… så glemte jeg at putte jordnødder i retten til sidst, men den smagte nu også fint uden.

Kylling med ingefær
3 personer

400 g kyllingefilet i strimler
6 forårsløg, skåret i skrå skiver på ca. 2 cm
(3 spsk ristede jordnødder til pynt)

Marinade:
6 tsk finthakket ingefær
2 tsk presset hvidløg
2 tsk karrypulver
2 spsk fiskesauce
2 spsk kokosmælk
4 spsk rapsolie

Bland ingredienserne til marinaden og vend kødet grundigt i det. Stil det i køleskabet og lad det marinere i minimum en halv time. Steg det marinerede kød i en wok, til det er gennemstegt. Jeg delte kødet op i to portioner og stegte dem én ad gangen, så wokken ikke blev for fyldt, og kødet dermed ville koge i stedet for at stege. Hæld al det stegte kød op i wokken, tilsæt forårsløgene og lad dem stege med i et par minutter.

Servér med ris og skoldede sukkerærter.

Note: Kødet bliver meget lækkert – mørt og krydret af marinaden. En karry- eller jordnøddesauce ville passe godt til, men det tænkte jeg på for sent, så vi brugte blot lidt chilisauce. En rigtig god ret, som egner sig fint til en travl hverdag – kødet kan såmænd blot puttes i marinaden om morgenen og så ellers hygge sig i køleskabet i løbet af dagen – så skal det blot steges, og der skal koges ris, og så er aftensmaden klar!

10 thoughts on “Ingefær-kylling

 1. Yummi hvor ser det lækkert ud. Jeg har faktisk indtænkt kylling i madplanen i næste uge. Måske jeg skulle overraske familien med engang thai. Det er jo lækkert. Det der kokosmælk, hvor længe kan det holde sig når det først er åbent ? Tænker at der så også skal indtænkes andre retter med kokos mælk i den kommende uge 🙂

 2. Vibeke – tak skal du have – det gjorde det også 🙂

  Jeg vil gætte på, at det kan holde sig nogle dage i køleskab – det har jeg i hvert fald gjort tidligere, og det fungerede fint.

 3. Det lyder rigtig dejligt, og det er en ret, jeg også laver i lidt forskellige variationer – er vild med ingefær, selv om jeg ikke kunne udstå smagen, da jeg var barn 🙂
  God søndag til dig, Piskeris!

 4. Madame – heldigvis bliver vi åbenbart lidt mere tolerante med alderen mht. smag, for der er også flere ting, jeg i hvert fald ikke kunne lide som barn, som jeg gladeligt spiser i dag 🙂

  Mange tak og i lige måde!

 5. Ej, hvor ser det lækkert ud – det skal jeg have afprøvet! Det er for længe siden vi har fået noget asiatisk inspireret – og jeg drømmer om gyoza's næsten hver nat 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *