Sesamrejer med nudler
Sesamrejer? Jeps, jeg fandt nemlig en halv pose store rejer i fryseren den anden dag, da jeg ledte efter nye stop-spild-af-mad-projekter til madlavningen. Jeg undgik store rejer gennem en årrække, da en del af dem, der er blevet solgt i supermarkederne, efter sigende blev opdrættet på tvivlsomme kemikalieinficerede dambrug i Kina. Men siden jeg opdagede, at man kan få ASC-mærkede store rejer i Føtex og Irma, så er jeg begyndt at købe dem igen (underforstået – de ASC-mærkede ;)).
De store rejer blev brugt til en omgang sesamrejer – dvs. rejer vendt i rasp og sesamfrø og derefter stegt i olie. Jeg skelede lidt til en opskrift i kogebogen ‘Snacks og Fastfood’, men lavede en række ændringer.
Sesamrejer med nudler
2 personer
175-200 g store rejer
1 æg, pisket
2 dl rasp
1 dl sesamfrø
½ l rapsolie
Nudler med grøntsager:
To gulerødder, skåret i små tynde stikker
et løg, skåret I både
2 fed hvidløg, finthakkede
2 tsk knust ingefær
rapsolie
kogte nudler
salt og peber
Tilbehør: Sød chilisauce
Start med tilbehøret, hvor du først koger nudler til to personer (jeg brugte 2-3 nudelreder). Hæld lidt olie i en wok og varm det op. Svits løg og hvidløg i et minuts tid, inden du tilsætter ingefær. Steg det i yderligere et minut, inden du tilsætter gulerødder og lidt mere olie. Lad det stege i nogle minutter. Du kan evt. gå i gang med rejerne på dette tidspunkt. Når gulerødderne også er blevet stegt i nogle minutter, smager du til med salt og peber og tager wokken af komfuret.
Rejerne pilles – behold dog halespidserne. Vend rejerne i æg og derefter i en blanding af rasp og sesamfrø. Hæld rapsolie i en lille kasserolle og varm den godt op. Stik den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien for at tjekke, om den er varm nok. Hvis det bobler omkring tændstikken, er olien klar. Steg tre sesamrejer ad gangen i den varme olie. De skal have nogle få minutter, indtil de er gyldne på hver side. Læg dem på to stykker køkkenrulle og fortsæt stegningen.
Servér dine sesamrejer sammen med nudlerne og lidt sød chilisauce.
Note: Mmmm… dejligt sprøde sesamrejer, der smager skønt med lidt chilisauce og grøntsags-nudelblandingen.
Stop-spild-ad-olie-tip: Når du steger mindre portioner som denne i rapsolie, kan olien godt genbruges. Efter endt stegning lader du olien køle ned, inden du sier den. Jeg hældte min siede olie på en flaske og satte den i køleskabet (er dog ikke 100% sikker på, at den behøver at stå i køleskab, men bare for en sikkerheds skyld…).
God stil at tage de ‘rigtige’ rejer til nåde igen. Vil på jagt efter dem, for syntes de mangler i min kost. Uhm, lækker opskrift. Er vild med sprøde rejer 🙂
Ps: tak for mailen – vender tilbage så hurtigt som muligt. Har du forresten gjort dig overvejelser om Foodexpo?
Ja, det er altså rart, de er til at få i en ordentlig udgave nu – savnede dem også 🙂
Nej, Foodexpo har jeg ikke tænkt så meget over. Har travlt den 4. og 5. og skal på kursus den 8., så det bliver lidt for presset at proppe ind :-/