spis opJanuars benspænd bliver noget, som danskerne er blevet rigtig gode til de senere år – nemlig stop spild af mad. De senere år har organisationen Stop Spild af Mad samt medierne været rigtig gode til at sætte fokus på madspild, hvilket mange danskere har taget til sig – godt hjulpet af, at mange supermarkeder nu også har indført en række tiltag, der skal mindste madspildet.

Det er heldigvis sjældent, at vi smider mad ud, men det kan ske. Det er oftest i forbindelse med, hvis vores planer pludselig ændrer sig i løbet af ugen, eller hvis en råvare har forputtet sig i et hjørne af køleskabet. Men ellers er vi ret gode til at få brugt rester og råvarer helt op – enten ved at fryse dem ned i tide, så de kan bruges på et senere tidspunkt, eller simpelthen ved at inkorporere dem i madlavningen i løbet af ugen.

Det er dog ikke kun køleskabet, man skal være opmærksom på – både fryser og skabe  indeholder madvarer, der risikerer at blive for gamle, og det er især dem, jeg vil kaste mig over i denne måned. Jeg kan nemlig se, at vi har en række ting i fryseren, der trænger til at blive brugt, og så har jeg også indset, at jeg er ret god til at købe bønner og linser – men er måske knapt så god til at få dem brugt løbende.

Ergo – i januar måned vil jeg fokusere på at rydde ud i gemmerne. Vores indkøb i supermarkedet vil derfor primært koncentrere sig om mælkeprodukter og grøntsager – resten bør fryser og vikturalierum kunne klare for os.

Hvad gør du for at mindske madspild?