Kanin med pinjekerner

Kanin med pinjekerner

Siden Irma begyndte at have kanin i køledisken (eller måske hedder det – siden jeg opdagede, at de førte det), har jeg flere gange hamstret et par pakker til fryseren, og det var netop sådan en pakke kanin, jeg fandt frem for nylig, da jeg ville lave en stop-spild-af-mad-ret. Der er blevet ryddet godt op i fryseren denne måned, men især på frugt- og bærområdet er der stadig en del gode sager, som jeg regner med at bruge i løbet af de næste par måneder.

Men tilbage til kaninretten. Jeg har før lavet forskellige retter med kanin – blandt andet kanin i hvidvin, kanin i rødvin og kanin i sennepssauce – men denne gang fik jeg lyst til at give kaninen et mellemøstligt twist (altså undtagen hvidvinen). På den måde kunne jeg samtidig også få brugt en sjat hvidvin, jeg ikke kunne lide, nogle rosiner og pinjekerner fra skuffen samt lidt grøntsager fra køleskabet.

Kanin med pinjekerner

3 personer

½ kanin, skåret i tre stykker
smør til stegning
1 løg, skåret i tynde både
1-1½ tsk kanel
2 gulerødder, skrubbede og skåret i mindre stykker
1 dåse flåede tomater
1 dl hvidvin
50 g pinjekerner
1 dl lyse rosiner
salt og peber

Smelt en klat smør i en gryde og brun kaninstykkerne på alle sider. Tag dem op og smelt lidt mere smør i gryden. Svits løg sammen med kanel, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt gulerødderne og vend det grundigt. Lad det simre et minuts tid, inden du tilsætter tomater, hvidvin, pinjekerner og rosiner. Rør rundt og tryk derefter kaninstykkerne ned i tomatsaucen. Læg låg på gryden og lad retten simre 1½ time ved lav varme. Smag til med salt og peber.

Servér din kaninret med kogte ris.

Note: Ny, lækker måde at få kanin på! Jeg var ret begejstret for kombinationen, da retten havde en fin sødme, som klædte kaninkødet. Bestemt en ret jeg skal lave igen ved lejlighed. Rettens sødme afhænger blandt andet af den vin, du bruger. Du kan altid justere sødmen til sidst ved enten at tilføje lidt sukker (for mere sødme) eller citronsaft (for at dæmpe sødmen).2 thoughts on “Kanin med pinjekerner”

  • TAK! Fordi du laver opskrifter med kaniner 🙂 Vi opdrætter selv til slagt, og har stor fornøjelse af at spise kød fra dyr, vi ved har haft det godt og fået naturligt foder i form af friskt græs og grene i hele deres opvækst. Dejligt at flere får øjnene op for kaninkødets kvaliteter 🙂 Vil glæde mig til at prøve din opskrift! Næsten alle kaninopskrifter indeholder timian eller rosmarin, og jeg synes det er synd for kødet, da det overdøves ret voldsomt af disse krydderier, så dejligt at se en opskrift uden dem 🙂

    • Jamen det var da så lidt 🙂

      Jeg er glad for, at jeg kan købe kødet via Irma, for igennem flere år kunne jeg kun finde kaninkød, når jeg var på ferie sydpå i sommerferien (i Italien er prisen på kanin så stadig det halve i forhold til Irma, men…). Og kaninkød er så lækkert og rækker samtidig ret langt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *