Labneh – drænet yoghurtost

Labneh – drænet yoghurtost

Nu er det ingen hemmelighed, at jeg elsker ost, så selvfølgelig skulle jeg prøve at lave labneh den anden dag. Labneh er en drænet yoghurtost, der stammer fra Mellemøsten. Den er så let at lave, at jeg dårligt ved, om jeg vil kalde nedenstående en opskrift  – men nu får du altså en vejledning i, hvordan man laver labneh.

Labneh

½ kg græsk yoghurt – jeg brugte 2%, men du kan også bruge 10%
så meget salt, som du kan holde mellem tommel- og pegefinger
evt. olivenolie

Rør yoghurten med saltet. Læg en finmasket si på kanten af en skål og for sien med et stykke helt rent stykke stof (gerne ostelærred, men et stykke tyndt bomuldsstof kan også bruges). Hæld yoghurten i sien og fold stoffet over. Sæt det i køleskabet og lad yoghurten dryppe af i ca. tre dage.

Så er din yoghurtost klar! Du kan bruge den med det samme eller forme den som kugler, som du opbevarer i et skoldet sylteglas. Husk at hælde så megen olivenolie i, at ostekuglerne er dækkede.

Note: Mild og rar yoghurtost, som godt kan konkurrere med den lækre flødeost, jeg tidligere har lavet. Jeg skal helt klart lave labneh igen!

 

labneh, yoghurtost, ost, græsk yoghurt


2 thoughts on “Labneh – drænet yoghurtost”

  • Ja er det ikke bare godt?? Og så let at lave altså.
    Kan anbefale dig at bruge friske krydderurter – enten blot i olien, sådan at de trækker smag, eller finthakket i, eller rullet i Labneh kuglerne. Det giver dem lige sådan et ekstra frisk pift, og du har om ret snart garanteret ret mange friske urter i haven til en omgang sommer-Labneh.

    Hilsen Nada

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *