Linse-hummus og grøntsagstårn
I går havde jeg besøg af en lille flok venner – herunder også Vegetarvennen, hvilket selvfølgelig betød, at jeg lavede en masse dejlige vegetarretter! Til frokost fik vi blandt andet denne linse-hummus lavet på sorte linser. Måske ikke den mest fotogene ret, men ikke desto mindre en dejlig variant af den klassiske hummus.
Jeg lavede min linse-hummus på sorte linser, men du kan selvfølgelig også lave den på røde eller grønne linser.
Linse-hummus
150 g sorte linser
1½ spsk tahin
1½ dl olivenolie
2 fed hvidløg
saften fra en citron
salt og peber
Kog de sorte linser, indtil de er møre. Gem et par tsk til at pynte din linse-hummus med, når den er færdig. Blend resten af de kogte linser med tahin, olivenolie og hvidløg. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vil du gerne have en mere lind linse-hummus, kan du tilsætte lidt vand. Drys lidt kogte sorte linser over din linse-hummus lige inden servering (det kan udelades, hvis du har glemt at tage linser fra).
Note: En mild og cremet linse-hummus, der er god som tilbehør til grøntsager eller som fyld i et madbrød.Jeg foretrækker en ret lind hummus, men kan du bedre lide, når hummus er mere kompakt og ‘smørbar’, så brug lidt mindre olivenolie i denne linse-hummus.
Jeg serverede min linse-hummus sammen med en række andre vegetarretter – blandt andet denne stabel stegte squash- og aubergineskiver, der var toppet med en rest kogte sorte linser samt friske basilikumblade.
Eeeelsker hummus – min favorit er på kidneybønner, men god idé med linser! Det må da prøves – sådan lidt dahl agtigt 😀
– Anne
Lige præcis – altid godt med forskellige ærte- og linseudgaver af hummus 🙂