Iransk ret med kylling med nødder og couscous

Iransk ret med kylling med nødder og couscous

Jeg var lidt usikker på, hvad jeg skulle lave til aftensmad i dag, men da jeg lige havde købt nogle kyllingefileter, tog jeg udgangspunkt i det. Det var oplagt at kombinere det med månedens benspænd, men nu er Mellemøsten jo et vidt begreb, så jeg besluttede mig for, at det skulle være fra Iran, og efter en hurtig googlesøgning, stødte jeg på etnogastro.dk, hvor jeg fandt en spændende iransk ret med kylling og mandelpuré. Jeg legede videre med opskriften og fik nedenstående udgave ud af det. Samtidig improviserede jeg en gang couscous (vidste du, at det er Marokkos nationalret?), som kan laves på ca. en milliard måder, så dette er blot én ud af mange. Sidst men ikke mindst blandede jeg også en knapt så autentisk dressing baseret på creme fraiche 6%, hvidløg, hakket frisk mynte, citronsaft og salt. Jeg skulle også have tilberedt nogle grøntsager til, men det glippede af ukendte årsager.

Iransk ret med kylling og nødder

3-4 personer

ca. 450 g kyllingefileter i strimler
rapsolie – gerne med citron
200 g mandler
2 spsk æblecidereddike
3 spsk rapsolie – gerne med citron
½ tsk salt
1 fed hvidløg

Kyllingestykkerne steges i lidt rapsolie på en pande, til de har taget farve. Blend resten af ingredienserne til en grov puré. Læg kyllingestykkerne i et fad og dæk dem med mandelpureen. Steg det i ovnen ved 200 grader i en halv time.

Note: Kombinationen af kylling og nødder var langt bedre, end jeg havde forventet – og så mætter det jo temmelig meget, så du har ikke brug for særlig meget kød i retten.

Couscous med urter

– couscous
– lidt rapsolie med citron
– finthakket frisk mynte
– finthakket frisk bredbladet persille
– salt
– finthakket grøn peberfrugt
– presset hvidløg

Kog couscous som anvist på pakken og bland det derefter med resten af ingredienserne.

Note: En frisk gang tilbehør, som supplerer kyllingeretten godt. Nu er jeg ret glad for at bruge olie med citron i, men har du ikke det, kan du også bare bruge en almindelig olie og så hælde lidt citronsaft i.22 thoughts on “Iransk ret med kylling med nødder og couscous”

 • Hej lone.g!
  Tusind tak! Ja, jeg elsker også at blive inspireret alle mulige steder fra, og jeg tror, jeg skal kigge nærmere på den side, hvor jeg så oplægget til aftenens ret 🙂

 • Godmorgen Piskeris!
  Mmhmm, den ret, ser altså lækker ud 🙂 Jeg er vild med iransk og kurdisk mad, der ofte minder om hinanden. Det er også en klassiker at lave risene sammen med smør, nødder og forskelligt tørret frugt. Det bruges især ved højtiderne og til fester. Til gengæld bruger de mig bekendt ikke så ofte couscous – men derimod fin og grov bulgur. Men fusionskøkkener er skønne 😀
  Rigtig god dag til dig!
  Kh. Eva
  PS: Jeps, har været stor tilhænger af den marokkanske nationalret tagine nærmest lige så længe, jeg kan huske!

 • Eva – niks, det var mig, der straks benyttede muligheden for at lave to forskellige ting, selvom couscous mere hører sammen med andre mellemøstlige lande samt de nordafrikanske, men smagsmæssigt var de fine sammen 🙂

 • Umm det ser godt ud…

  Var i Marokko da jeg var 6 år, og Kongen dernede havde fødseldag, så der blev serveret couscous alle steder den dag, på den måde som kongen var hans ynglings måde.

  Og det smagte skønt…

  Ungerne og jeg kan også godt lide det, men fruen synes det er underligt i konsistensen….hihihi

  Hyggehygge
  Marianne

 • Det ser lækkert ud som altid, jeg kan dog ikke lave opskrifter med mandler pga. allergi og couscous bliver jeg aldrig gode venner med (tror ikke jeg forstår at lave det ☺)
  Ha' en god dag!

 • Hold da op hvor lyder det lækkert – det skal da helt sikkert prøves! – og siden tjekkes ud 🙂

  Couscous er – desværre – ingen succes her i huset, måske fordi jeg laver det forkert…

  Mange hilsner
  Birthe

 • Ja nu vil jeg altså lige smide en kommentar i dag :). Jeg bruger dine opskrifter rigtig rigtig meget de er til kæmpe inspiration for mig, og den her iranske kylling den er printet ud klar til brug i weeekenden .
  Knus pernille

 • Det lyder delikat og meget, meget lækkert! Min svigerdatter er fra Iran, så jeg har oplevet, hvor dejlig mad, der laves i det hjørne af verden 🙂

 • Spændende, meget spændende. Jeg tror faktisk at den kylling skal prøves på min noget kræsne mand, jeg fortæller ham bare ikke hvad der er i 😀

 • Jeg bliver sulten af at se den gode mad.Jeg har lånt en kogebog på bibliotek der hedder Det persiske køkken, så jeg vil lave lidt mad efter den.
  Håber din mave er i orden igen.
  God søndag

 • Brittsol – den tror jeg godt, jeg kender – så vidt jeg husker er der også en del spændende opskrifter i den 🙂

  Jeps, den har det fint igen efter chokbehandlingen – nu glæder jeg mig til nye smagsoplevelser, for så spændende mad var det ikke, jeg fik, mens jeg var syg 😉

 • Hanne – tak skal du have! Nej, jeg har det på samme måde, og jeg vil gerne dykke mere ned i de enkelte køkkener på et tidspunkt – det kunne være ret spændende 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *